Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam & achternaam Uw e-mailadres Typ de code over
banner

Investeringssubsidie duurzame energie!

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering. Met de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels. Deze regeling is zowel voor particulieren als zakelijke gebruikers. 

Waarom deze subsidie?
De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden terug gedrongen. Via deze nieuwe subsidie regeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energie voorziening kan zo samen worden gemaakt.

Voor welke apparaten:
-Zonneboilers voor verwarming van tapwater en cv-water.*
  -Subsidiebedrag: tussen de 1.000 en 2.500euro per installatie.
-Pelletkachels met een vermogen tussen de 5 en 500kW en voldoen aan norm EN 14785.* 
  -Subsidiebedrag: vanaf 500euro.
-Pelletkachels met cv-aansluiting en voldoen aan norm EN 14785.* 

  -Subsidiebedrag: vanaf 1.400euro.
-Biomassaketels (o.a. pelletketels/houtsnipperketels/houtvergassers) met een waterrendement van 89% of meer en voldoen aan norm NEN-EN 303-5*.
  -Subsidiebedrag: vanaf 2.500 euro.

*Vraag in onze showroom naar de mogelijkheden voor uw specifieke wensen. Wij kunnen u totaal ondersteunen met het plaatsen van bovenstaande systemen.

UPDATE:
Vanaf januari 2020 zijn de subsidieregelingen voor de pelletkachels, pelletkachels met cv-aansluiting en de biomasaketels vervallen.
Er is alleen nog ISDE subsidie voor zonneboilers mogelijk.

Zie tevens: www.duurzamecvsystemen.nl voor meer informatie.

Wat is biomassa:
Een introductiefilm over biomassa vindt u hier.
Meer achtergrond informatie vindt u hier.