Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Voornaam & achternaam Uw e-mailadres Typ de code over
banner

« bekijk alle referenties

Okofen pelletketel 32kW met zaksilo

Aangezien de huidige gas gestookte cv-ketel aan vervanging toe was hebben wij de complete cv-installatie omgebouwd van gas naar pellet gestookt.
Hiervoor hebben wij van Okofen een vol automatische pelletgestookte cv-ketel neer gezet van 32kW. Deze ketel is voorzien van automatische wisselaar reiniging en asuithaling welke worden gecomprimeerd in een asbox. De aanzuiging van pellets gebeurt door een vacuumsysteem waarmee de pellets worden aangezogen uit de grote zaksilo.

In de naast gelegen ruimte hebben wij een zaksilo neer gezet waar ongeveer 6 ton aan pellets via een bulkwagen ingeblazen kan worden. Deze silo is aan de onderzijde voorzien van een wormwielsysteem om de pellets eruit te draaien. 

De gehele installatie is voorzien van een weersafhankelijke regeling op de ketel via een touchscreen bedieningspaneel. Daarnaast zit er een standaard internet bediening op zodat de ketel ook via een app kan worden bediend en wij op afstand eventuele storingen of parameters kunnen uitlezen en aanpassen vanaf onze zaak.

Huidige situatie ketelruimte:                            Huidige situatie siloruimte:                     

Nieuwe situatie ketelruimte:                            Nieuwe situatie siloruimte:

Regeling en vacuumunit:                                 Bulkwagen t.b.v. inblazen pellets: