Elektrische haarden

Warmte en sfeer met één druk op de knop.

De merken elektrische haarden die wij verkopen zijn:

Amantii · British Fires · Buntfires · Charlton & Jenrick · Dimplex · Dru · Element4 · Faber · Gazco · Kalfire · Trimline Fires · Wanders

Meer informatie over elektrische haarden

Faber
e-MatriX 800-500 RD

Een elektrische haard laat u eenvoudig genieten van de sfeer. Het enige dat u hoeft te doen is de haard aansluiten op het lichtnet en bij sommige modellen het waterreservoir bijvullen. Qua gebruik kost een elektrische haard dus veel minder dan een gas- of houtkachel. Deze haarden zijn ideaal voor huizen zonder gasaansluiting of voor in ruimtes waar het niet mogelijk is een gas- of houthaard te plaatsen. Net als de meeste moderne gashaarden is een elektrische haard ook eenvoudig met een afstandsbediening en vaak ook via smartphone en tablet te bedienen.

Warmte

Elektrische haarden zijn voornamelijk bedoeld als sfeermaker. Sommige modellen beschikken over een verwarmingsfunctie. De warmte die een elektrische haard afgeeft is vanzelfsprekend niet zo intensief als de warmte van een gas- of houtkachel. Het is meer als aanvulling op de hoofdverwarming, maar kan wel net even zorgen voor extra behaaglijkheid.

Inbouw

Een elektrische haard heeft als groot voordeel dat het talloze inbouwmogelijkheden biedt. Doordat de haard op stroom werkt is een rookkanaal niet nodig. Een elektrische haard is op bijna elke plek in een ruimte te installeren dankzij de geringe inbouwdiepte.

Ook zijn ze ideaal te combineren met een tv-meubel. Vaak zijn de aansluitingen al aanwezig en er hoeft geen rekening gehouden te worden met de afvoer of de (geringe) warmte die van de haard afkomt.


Dimplex
Ignite XL 74″

Soorten elektrische haarden

Faber
e-MatriX 800-500 RD
Vrijstaand
Faber
e-MatriX 800-500 RD
Inbouw
Faber
e-MatriX 800-500 RD
Hanghaard
Faber
e-MatriX 800-500 RD
Inzet

Uitgelichte nieuwe modellen

Faber

e-MatriX Linear

De e-MatriX Linear van Faber is een moderne, gestrekte haard met een zichthoogte van 400mm en een breedte van 1050 of 1300mm. Het vuur bestaat uit een combinatie van LED-licht en koudwaternevel. De nieuwe generatie e-MatriX is voorzien van een nieuwe, sterk doorontwikkelde LED-technologie die de vuurbeleving naar een nóg hoger niveau tilt. Naast het vuurbeeld is de nieuwe LED-technologie ook toegepast voor dynamische verlichting onder het gloeibed en voor het aanlichten van het haard-interieur. Gecombineerd met een hoogwaardige houtset ontstaat er een vuurbeeld dat qua intensiteit meer dan ooit fascineert en overtuigt. Met een decoratie van acrylic ice (glaspartikels) of witte kiezelstenen biedt de nieuwe multicolor lichttechnologie bovendien een scala van creatieve, nieuwe mogelijkheden om de e-MatriX volledig te personaliseren. Via de standaard meegeleverde app voor telefoon of tablet zijn aanpassingen eenvoudig te regelen. Ook is de e-MatriX nu standaard uitgerust met een verwarmingselement voor bijverwarming van maximaal 2 kW.

e-Box

De Faber e-Box is een elektrische inbouwhaard die technisch gebaseerd is op de gepatenteerde vuurtechniek van Faber’s topmodel e-MatriX. Er wordt gebruik gemaakt van koudwaternevel en LED-verlichting voor een fascinerend vuurbeeld. Voor de decoratie is er de keuze uit houtstammen, witte kiezel of acrylic ice (glaspartikels). Het frameloze glaspaneel schermt het interieur af aan één of beide zijden. De e-Box is te bedienen via de afstandsbediening en beschikt over een vrijwel geluidloze, onzichtbaar ingebouwde verwarmingsunit van 1 kW met thermostaat. Voor het installeren van de e-Box volstaan 230V stroom en een wateraansluiting.

Kalfire

E-one

De Kalfire E-one is dé duurzame, hightech designhaard die in ieder interieur past. Deze elektrische haard prikkelt alle zintuigen door het ultra-realistische vuur. Dankzij unieke en vernieuwende technieken van Kalfire levert de E-one een optimale sfeerbeleving in én rondom de haard. De E-one is een echte eyecatcher in ieder interieur, zelfs als het vuur niet brandt.

Duurzaam

De E-one is een milieuvriendelijke en duurzame haard met nul emissie bij gebruik. Het lage energieverbruik van circa 110Watt (exclusief Atmos Heating element en op basis van Dual HD Flame technologie) maakt de E-one bijzonder efficiënt in gebruik. Kalfire zet de duurzaamheid door tot in de details. Ze zorgen onder andere voor een efficiënt design en fabricage proces en de verpakking van de E-one is duurzaam geproduceerd.

Volledig customizable

De E-one opent een wereld aan mogelijkheden. Niet alleen in het vuur, maar ook in het ontwerpproces. Er is een naadloze overgang mogelijk tussen haard en ombouw door het minimalistische design. Voor het vrijstaande model is een exclusieve designmantel van Kalfire beschikbaar en de E-one biedt de keuze tussen 2 stijlvolle bodeminterieurs. Een designbodem met naadloze overgangen en een fijn lijnenspel of een vlakke bodem voor een strakke afwerking van het interieur. Het vuur kan worden gepersonaliseerd door de innovatieve technieken van de E-one. Stel de perfecte vlam in, het omgevingslicht, het gloeibed, het geluid van het knisperende vuur en andere elementen. Kalfire heeft de E-one volledig customizable gemaakt. De bediening is eenvoudig en snel te regelen via de E-one remote.

Charlton & Jenrick

Fireline FP

Vandaag de dag zijn elektrische haarden niet meer te onderscheiden van gas- of houtkachels. Zo ook de Fireline FP van Charlton & Jenrick. Deze vrijstaande gietijzeren kachel brandt dankzij het gepatenteerde 3D ECOflame vlammenspel nog realistischer. Dit wordt gecombineerd met een realistisch vuurbed en de mogelijkheid om de kachel verder aan uw smaak aan te passen.

De Fireline FP biedt de mogelijkheid om op een houtvlak geplaatst te worden of er een rookafvoer op te plaatsen. Dit maakt de kachel niet te onderscheiden van een hout- of gaskachel. Via de afstandsbediening is de kachel eenvoudig te bedienen en is de verwarming in of uit te schakelen. Hij kan 1 of 2 kW warmte afgeven.

Dimplex

Vivente Plus 100

De Vivente Plus 100 is een nieuwe elektrische haard van Dimplex met Optiflame-technologie. Optiflame-technologie geeft een ongekend mooi zicht op de levensechte knetterende vlammen. De houtset is levensecht, fonkelend en gloeiend. Deze elektrische haard is bijna niet meer van een echte houthaard te onderscheiden. De Vivente Plus 100 beschikt over energiebesparende technologieën zoals de ComfortSaver en SmartSense. ComfortSaver handhaaft de kamertemperatuur en bespaart tot 11% energie. Ondertussen detecteert SmartSense beweging in de kamer en schakelt automatisch uit als er niemand is. De Vivente 100 Plus biedt de mogelijkheid te kiezen uit vier verschillende achterpanelen en de keuze uit verschillende omgevingslichtkleuren.

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.