Over ons

Al ruim 40 jaar uw specialist uit Zutphen!

In 1981 is de familie Wichink Kruit vanuit de garage in Schalkhaar begonnen met het verkopen van kachels. Dat dit geen ideale verkoopplek is was al snel bekend. Er werd dan ook in maart 1982 een ruimte betrokken op de Witte Markt in Zutphen. Na eerst alleen de vrijdag en zaterdag geopend te zijn, is dit in 1985 uitgebreid naar de gehele week. Wegens uitbreiding werd er aan de overkant van de weg aan de Laarstraat 21 in Zutphen in 1990 een totaal vernieuwde winkel geopend met kachels, haarden en gereedschappen.

In de loop der jaren zijn wij ons verder gaan specialiseren in de kachelbranche en gestopt met de verkoop van gereedschappen. De kachelbranche is in al deze jaren niet stil blijven zitten, vele merken zijn gekomen en ook de modellen worden jaarlijks vernieuwd. De showroom werd dan ook jaar in jaar uit vernieuwd en ook vele malen vergroot.

Wij zijn gevestigd in Zutphen

Na meer dan 20 jaar gevestigd te zijn in het centrum van Zutphen waren wij ook daar helemaal uit onze jas gegroeid en konden wij de vernieuwingen in de branche niet meer tonen. In september 2008 is dan ook na een grondige verbouwing onze huidige showroom aan de Jutlandsestraat 3, op Woonboulevard ‘De Mars’ geopend.

U kunt bij ons terecht voor kachels, schouwen, rookkanalen, accessoires en natuurlijk vakkundige installatie en onderhoud door eigen personeel. In onze showroom van meer dan 1500m², staan meer dan 50 opstellingen met inbouwhaarden en schouwen, om u zoveel mogelijk voorbeelden te kunnen laten zien. Daarnaast staan er meer dan 300 vrijstaande kachels, vele zijn brandend te zien.

Op deze locatie zijn wij ons ook gaan specialiseren in de verkoop en plaatsing van massieve speksteenkachels waarvan er 3 in onze showroom staan opgesteld. Ook hebben wij ons hier gespecialiseerd in de designhaarden van Focus Creation uit Frankrijk, Dominique Imbert ontwerpt bijzondere en hedendaagse haarden. U kunt 9 van zijn ontwerpen in onze showroom bekijken. Wij zijn ons gaan specialiseren in het leveren en monteren van duurzame energie systemen door middel van hout- of pellet gestookte CV haarden in combinatie met buffervaten of tapwaterboilers. Ook houtvergassers en pelletketels tot vermogens van 100kW of meer kunnen wij voor u installeren in bedrijfsgebouwen of (woon-) boerderijen. In onze nieuwe showroom hebben wij meerdere CV haarden brandend opgesteld inclusief buffervaten zodat wij u de werking goed kunnen tonen. Uiteraard zijn deze systemen te koppelen met zonnecollectoren. Bent u geïnteresseerd in een pelletketel of houtvergasser, ook deze producten staan in onze showroom en gebruiken wij voor het verwarmen van kantoor, magazijn en werkplaatsen.

Kom langs in onze showroom!

In 2017 is Wichink Kruit Kachelspeciaalzaak overgegaan op de 2e generatie. Arno en Lian zijn beide van jongs af aan werkzaam geweest in het bedrijf, daarnaast hebben zij elders ervaringen opgedaan. Arno heeft jarenlang gewerkt bij een installatiebedrijf, Lian als controller bij een uitzendbureau.

Op internet en in folders zijn vele afbeeldingen van kachels en haarden te vinden, maar zelfs de mooiste foto kan de werkelijkheid niet weergeven. Daarom nodigen wij u graag uit in onze showroom aan de Jutlandsestraat 3, in Zutphen.