Brandstoffen

Verschillende soorten brandstoffen voor de haard.

Meer informatie over brandstoffen

Naast een uitgebreid assortiment aan accessoires en onderhoudsproducten, kunt u bij Kachelspeciaalzaak Wichink Kruit ook terecht voor verschillende soorten brandstoffen. Zo hebben wij bijvoorbeeld zakken met houtpellets. Deze branden beter en langer, hebben een lage uitstoot en een hoge energie opbrengst. Daarnaast hebben we ook netten met ovengedroogd brandhout. Dit brandhout bevat geen ongedierte en heeft naast een schone verbranding ook een hoog rendement.

Voor de verschillende brandstoffen werkt Kachelspeciaalzaak Wichink Kruit samen met de volgende leveranciers:

Ovengedroogd hout en briketten

  • Masterfire – Gebruik kortingscode KWK7MURU voor € 10,00 korting per bestelling

Pellets

Het brandhout dat hieronder is weergegeven, kunt u afhalen in onze showroom in Zutphen.

Hout berken / els netjes€ 7,50 per netje
Hardhout briketten 10kg€ 11,50 per pak
Schors (nacht) briketten 12kg€ 8,50 per pak
Ruf briketten 10kg€ 8,50 per pak
Aanmaakhout netjes€ 6,00 per netje
PurePower pellets€ 8,75 per zak
10 zakken (11e gratis)€ 87,50
Vanaf 12 zakken€ 8,00 per zak
Badger pellets€ 8,00 per zak
10 zakken (11e gratis)€ 80,00
Vanaf 12 zakken€ 7,25 per zak
Agricola/Austria pellets€ 8,00 per zak
10 zakken (11e gratis)€ 80,00
Vanaf 12 zakken€ 7,25 per zak

Brandhout

Een optimale verbranding is afhankelijk van het soort hout en het vochtgehalte hiervan. Zo heeft goed hout een vochtigheidsgehalte van maximaal 18%. Dit vochtigheidsgehalte is te meten met behulp van een vochtmeter.

Bij Kachelspeciaalzaak Wichink Kruit zijn netten van 21 liter berk/els hout verkrijgbaar. Berk/els hout geeft een gezellig vlammenspel, is makkelijk aan te steken en zorgt voor een snelle warmteafgifte. Dit hout is ovengedroogd en vrij van ongedierte. Daarnaast heeft het hout ook een hoog rendement en een schone verbranding. Het vochtigheidsgehalte is maximaal 18%. Deze stukken hout zijn ± 25 cm lang.

Gestapeld hout

Bij ons kunt u gestapeld hout verkrijgen. Van één pallet tot maar liefst 2m³ gestapeld. Hoe veel hout u ook wilt: Wichink Kruit kan het voor u regelen.

RUF houtbriketten

RUF houtbriketten bestaan uit houtspaanders van berken- en naaldhout die onder hoge druk geperst zijn. Hierdoor is een bindmiddel niet nodig. De briketten worden geproduceerd volgens de DIN-51731 norm en hebben een vochtigheidsgehalte onder de 5%. Ze hebben een lange brandduur, waarbij de verbranding zeer schoon en CO2-neutraal is. De verbrandingswaarde is 5,2 kWh/kg en de asresten zijn gering.

Houtpellets

Houtpellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste, schone houtresten. Tijdens de productie worden er geen kunstmatige toevoegingen toegevoegd. Houtpellets zijn een CO2-neutrale brandstof. Tijdens de verbranding is de CO2 uitstoot evenveel als de opgenomen CO2 gedurende de levenscyclus van de boom. Met andere woorden, het stoken van pellets is CO2-neutraal en beter voor het milieu.

In de kwaliteit van pellets kunnen grote verschillen zitten. Zo zit het grootste verschil in de gebruikte grondstoffen en de hardheid van het persen van deze grondstof. Pellets van mindere kwaliteit zijn zachter geperst. Hierdoor ontvlammen ze sneller en stoten ze meer stof uit. Dit geeft een groter verbruik en een hogere kans op technische problemen.

Kachelspeciaalzaak Wichink Kruit levert alleen houtpellets die gecertificeerd zijn volgens de Europese kwaliteitsnormen (ENPlus-A1) en het FSC-keurmerk hebben. Dit betekent dat de houtpellets langer en beter branden, met een lagere uitstoot en hogere energieopbrengst.

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u wellicht aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.