Aduro

Verschillende soorten brandstoffen voor de haard.

Meer informatie over Aduro

De Aduro houtkachels worden geproduceerd in Denemarken en hebben het SWAN label toegekend gekregen. Dit label staat garant voor een uiterst milieuvriendelijk product. Aduro heeft dit label verkregen dankzij het productieproces en de groene werking van de kachels. Daarnaast zijn de kachels van zeer goede kwaliteit, betaalbaar en tot in de kleinste details afgewerkt.

Deense schoonheid, modern & milieuvriendelijk

Het creëren van moderne en milieuvriendelijke houtkachels met een Scandinavische uitstraling staat voor Aduro centraal. De kachels hebben onzichtbare lasnaden, verborgen scharnieren en eenvoudige, strakke lijnen. De beleving van het vlammenspel wordt niet verstoord door de handvaten, deze worden discreet verborgen. Ook wordt het zicht op het vlammenspel niet belemmerd. De regeling van de beluchting binnen in werd zodanig ontworpen dat er geen roet op de ruiten terecht kan komen.

De kachels van Aduro werken volgens het principe van convectie, door middel van luchtcirculatie wordt de warmte verdeeld. Dit zorgt voor een gelijkmatige, comfortabele temperatuur in de kamer. Ook geeft het de mogelijkheid om de kachel dichter bij brandbare materialen te zetten.

Aduro & het milieu

Goedgekeurd volgens de strengste keurmerken ter wereld

De kachels van Aduro voldoen aan de strengste milieunormen ter wereld. Eén hiervan is het Nordic Swan Eco label. Dit label stelt eisen aan partikeluitstoot, productie, efficiëntie en verantwoordelijk stoken. Voor Aduro is het voldoen aan de eisen niet genoeg, ze streven ze zelfs voorbij. Verwarmen met hout is CO2-neutraal, u kunt dus met een goed geweten uw Aduro houtkachel aansteken. Hout haalt, terwijl het groeit, namelijk evenveel CO2 uit de atmosfeer als het vrijgeeft wanneer het wordt opgebrand.

Aduro Tronic
Standaard zijn de Aduro houtkachels uitgerust met het Aduro-Tronic systeem. Om te voorkomen dat uw kachel van onnodig veel of te weinig primaire lucht voorzien wordt, ontwikkelde Aduro een systeem waarbij de kachel bepaalt hoeveel en hoe lang de primaire lucht open blijft. Zo brandt uw Aduro kachel altijd in de optimale omstandigheden en hoeft u niet meer op de beluchting te letten. Aduro-Tronic zorgt voor minder werk, meer comfort, zuivere rookgassen en tot 40% minder houtverbruik. Dit gepatenteerde systeem werkt zonder elektriciteit en is elegant geïntegreerd onder de verbrandingskamer.

Aduro Smart Response
Haal het maximale uit uw kachel met Aduro Smart Response. Deze handige app verstuurt wireless live data van uw Aduro kachel naar uw smartphone of tablet via bluetooth. Aan de hand van deze gegevens geeft de app enkele nuttige tips. Zo weet u bijvoorbeeld wanneer het hout bijgevuld moet worden en of de verbranding optimaal is. De Aduro Smart Response app is optioneel.

Externe Luchttoevoer
Om een schoon en efficiënt verbrandingsproces te garanderen hebben houtkachels een constante luchttoevoer nodig. Dit kan echter een probleem zijn in moderne en energiezuinige huizen, die vaak zeer luchtdicht zijn. Aduro heeft bepaalde modellen uitgerust met een externe luchttoevoer. Dit betekent dat de lucht voor de verbranding van buitenaf kan worden aangevoerd en direct in de kachel kan worden geleid. De eigenlijke luchttoevoer wordt verborgen door deze achter of onder de kachel te installeren.

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u wellicht aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.