Altech

Vrijstaande speksteen kachels.

  • Voel warmte
  • Proef sfeer
  • Zie kwaliteit

Meer informatie over Altech

Altech importeerde bijna 40 jaar geleden de eerste vrijstaande speksteenkachels uit Amerika. Ze werden geïnspireerd door de unieke stookmethode en besloten om zelf speksteenkachels te gaan ontwerpen en produceren. Al 4 decennia lang produceert Altech een oerdegelijk Nederlands topproduct, waar ze dan ook trots op zijn. Altech zit sinds 2016 gevestigd in Hoevelaken. Daar bevindt zowel de fabriek als het kantoor zich.

Ervaring

Altech heeft, dankzij haar ruime ervaring binnen het vakgebied en de mogelijkheid om eigen kachels te produceren, verscheidene nieuwe technieken toe weten te passen. Hierdoor branden Altech speksteenkachels niet alleen mooi, maar wordt ook een zeer efficiënte verbranding gerealiseerd. Door het speksteen wordt de warmte die bij deze verbranding ontstaat zo optimaal mogelijk benut. Er ontstaat een bijzonder hoog rendement dat optimaal bijdraagt aan het verwarmen van uw woning.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor Altech een van de prioriteiten. Ze proberen op alle mogelijke manieren de uitstoot tot een minimum te beperken, de verbrandingsefficiëntie te verbeteren en de opgewekte warmte zo goed mogelijk te benutten.

Altech heeft de keuze gemaakt voor speksteen, wat daarin de meest belangrijk rol speelt. Om het rendement nog verder te verhogen, de geur en rook van de verbranding te neutraliseren en de uitstoot nog meer te reduceren kan er een katalysator worden toegepast.

Speksteen werkt als een soort accu. Het geeft tot wel 12 uur lang warmte af aan de omgeving doordat de warmte van het vuur wordt opgeslagen. Dit betekent dat u uit hetzelfde blok hout meer warmteafgifte haalt dankzij de speksteenkachels van Altech. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portemonnee.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Altech: www.altechkachels.com

De unieke eigenschappen van een Altech speksteenkachel

Een Altech speksteenkachel biedt een heerlijke warmte. De houtkachels en pelletkachels van Altech beschikken daarnaast over nog meer unieke eigenschappen:

  • Een gelijkmatige, gezonde en heerlijke warmte
  • Gemaakt van natuurlijk materiaal
  • Speksteen neemt de warmte zeer snel op
  • Warmte wordt opgeslagen en wordt na het doven nog vele uren afgegeven

Dankzij de talk in het speksteen is het relatief eenvoudig te bewerken. De combinatie met magnesiet maakt het speksteen zo geschikt voor het bouwen van kachels. Magnesiet zorgt namelijk voor een snelle warmteopname, een goede geleiding van de warmte en voor de vuurbestendigheid van de steen. Speksteen bevat in verhouding meer magnesiet dan andere steensoorten. Ook bestaat speksteen voor een klein deel uit chloriet. Dit draagt bij aan een mooie structuur en kleurnuances in het speksteen oppervlak. De samenstelling van speksteen zorgt dus voor unieke eigenschappen.

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.