Austroflamm

Vrijstaande speksteen kachels.

  • Voel warmte
  • Proef sfeer
  • Zie kwaliteit

Meer informatie over Altech

Austroflamm is een Oostenrijkse firma die moderne designhoutkachels met een zeer hoog rendement en extreem lage co-emissies in alle mogelijke prijsklassen produceert. Brand technisch zijn ze de top van de markt. De kachels worden extra bijzonder gemaakt door de Xtra technologie. De kachel geeft na het stoken gemiddeld nog 8 uur lang stralingswarmte dankzij accumulatiestenen binnen in de kachel.

Hoog rendementskachels

Austroflamm is één van de grootste kachelfabrikanten ter wereld. Ze investeren voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om dit te blijven. Zo is uw kachel dus steeds de modernste die op de markt te vinden is.

De binnenbekleding van een Austroflamm is altijd uit keramott vervaardigd. Deze speciale legering verzekert een betere hittereflectie en een langere levensduur. Er ontstaat een nog betere verbranding dankzij zijdelingse groeven die een betere luchtstroming in de kachel creëren.

Een zuiver blijvend glas wordt gegarandeerd door Austroflamm. Uw glas blijft zeer lang helder indien u stookt met droog hout en de secundaire luchttoevoer beheerst.

Elke kachel van Austroflamm is een hoog rendementskachel. De warmterecuperatie gebeurt optimaal doordat de kachel een zeer lage rookgastemperatuur heeft. Door de kleine diameter (130mm of 150mm) van de rookgasafvoerbuis wordt dit resultaat onder andere verkregen.

Het milieu en Austroflamm gaan hand in hand. Ze hebben een veel betere CO-uitstoot dan de strengste Europese normen, namelijk minder dan 0,5%. Dit betekent dat een kachel van Austroflamm alles verbrandt. Dit resulteert in een zeer laag houtverbruik en weinig rest-assen.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Austroflamm: austroflamm.com/en/

Heat Memory System

De snelle opwarming, waar houtkachels geliefd en bekend om zijn, moet worden gecombineerd met langdurige stralingswarmte. Men wenst het vaak maar het is zelden te vinden in de houtkachelindustrie.

Austroflamm heeft hier wat op bedacht: het Heat Memory System. Dit systeem van Austroflamm maakt stralingswarmte tot 8 uur lang mogelijk en het blijft nog steeds een snelle opwarmer!

Nieuw: Xtra – Nu nog langer stralingswarmte

De progressieve ontwikkeling van het goedgekeurde Heat Memory System van Austroflamm biedt waarschijnlijk de beste warmteopslag. Austroflamm combineert het Heat Memory System met een speciale warmtewisselaar. Ze stoppen er meer dan 100kg van in een houtkachel en rusten deze bovendien uit met een instelbare convectielucht die u zelfs kan uitschakelen.

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.