Charnwood

Hout gestookte kachels gemaakt in Engeland.

Meer informatie over BODART & GONAY

AJ Wells & Sons Ltd is de fabrikant van Charnwood Stoves. Het Britse familiebedrijf werd in 1972 opgericht en is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige houtgestookte en multifuel-kachels. Charnwood is de oudste Britse fabrikant van houtkachels en wordt door de tweede en derde generatie van de familie gerund. Ze zijn toegewijd om producten te leveren van duurzaam ontwerp en van de hoogste kwaliteit.

Het begon allemaal in Niton, op het Isle of Wight. Alfred Wells en twee van zijn zonen begonnen daar een klein technisch bedrijf. Dit bedrijf is in de afgelopen veertig jaar van de oorspronkelijke kleine fabriek van ongeveer 1500 ft² uitgegroeid naar de huidige fabriek van meer van 50.000 ft². De eigenaren van het bedrijf zijn christenen. De manier waarop ze zaken doen en het bedrijf runnen worden ondersteund door christelijke waarden en principes.

Charnwood heeft er altijd op toegezien om lokale werkgelegenheid te bieden op het Isle of Wight. Ze hebben het aantal werknemers zien stijgen van de oorspronkelijke 3 naar ruim 150. Er zijn veel medewerkers die al meer dan 25 jaar in dienst zijn, wat zorgt voor stabiliteit in het bedrijf en dat de trots op het bedrijf en de kwaliteit van de producten behouden blijft.

Betrokkenheid bij de medewerkers is essentieel, evenals de toewijding om te investeren in de nieuwste technologie om de hoogste kwaliteit te garanderen. Charnwood heeft in de loop der jaren hun eigen glasemailinstallatie, CNC-gestuurde persremmen, robotlassers en een geavanceerde laserprofiler geïnstalleerd, dat resulteert in nauwkeurigheid en superieure kwaliteit. Door de productie van zo veel mogelijk onderdelen intern te houden, kunnen ze de volledige productiecontrole handhaven om u duurzame producten te bieden die zowel qua werking als functie technisch toonaangevend zijn.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Charnwood: www.charnwood.com

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.