Contura

Contura Houtkachels staan voor kwaliteit tot in het kleinste detail.

Meer informatie over Contura

Een heerlijk warm vuurtje, niets is er knusser. Maar de warmte van het vuur is meer dan alleen de gezelligheid, meer dan het gevoel van veiligheid en verbondenheid. Ook is het een moderne en slimme oplossing die verstandig omgaat met uw middelen en die van de natuur.

Een kachel van Contura moet vele jaren gezelligheid brengen en zorgen voor warmte in uw huis. Wees daarom zorgvuldig bij de keuze die u maakt. De kachels van Contura worden gemaakt voor mensen met oog voor goed design, grote keuzevrijheid en handige functies. Contura maakt kachels voor mensen die kiezen met hun hoofd én met hun hart.

Contura Houtkachels staan voor kwaliteit tot in het kleinste detail. Het ontwerpen en produceren van de kachels en onderdelen hiervan vind plaats in Markaryd, Zweden. De noordelijkste provincies van dit land worden vaak blootgesteld aan strenge kou. Dit vraagt om een houtkachel die een hoog rendement heeft. Om deze reden ontwerpt en ontwikkelt Contura haar producten dan ook helemaal zelf. Dit geeft ze de volledige controle over de kwaliteit tijdens de hele productie. De enige uitzondering hier op is de fabricage van tegels en het winnen van speksteen. De tegels worden vervaardigd in de plaats Emmaboda. Tegelproductie is een ambacht dat veel nauwkeurigheid eist. Hierdoor vindt de fabricage ervan plaats in moderne productieruimtes volgens innovatieve technieken. Alleen op die manier krijgt Contura de kwaliteit tegels die zij voor hun producten eisen. In Noord Zweden en Finland wordt speksteen in grote blokken ontgonnen. Contura heeft de keuze gemaakt voor speksteen omdat dit materiaal het vermogen heeft om de hitte van het vuur optimaal te bewaren en de warmt weer langzaam af te geven, lang nadat het vuur is uitgegaan. De warmte, het vlammenspel en de gezelligheid van een houtkachel. Iedereen geniet ervan.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Contura: contura.nl

ASF – Automatic Start Function

De toevoer van lucht door het rooster wordt automatisch geregeld door deze ingenieuze functie. Dit betekent dat de deur gesloten kan worden na het aansteken van het aanmaakhout. Daarmee functioneert de kachel volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte, dat ook een veilig gevoel geeft gezien u het deurtje niet open hoeft te laten. Ook is dit ideaal in moderne woningen met onderdruk. Dit is een unieke Contura functie waar patent voor is aangevraagd.

RBF – Refueling Boost Function

De nagloeiende as die bijna is gedoofd is te ‘redden’ met de boostfunctie. Door het open zetten van de linkerhendel wordt er verse zuurstof vanaf de onderzijde aangevoerd die de gloeiende as opstookt waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna geniet u weer van een warm en prachtig vuur.

SSA – Silent Sliding Ash Tray

Schoonheid tot in het kleinste detail. De Contura 600 Style is voorzien van een nieuwe aslade die stil en zacht uitschuifbaar is dankzij het design en een dempingsfunctie.

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.