DDG

100% Belgisch en 100% maatwerk

Meer informatie over DDG

100% Belgisch en 100% maatwerk, dat is waar DDG voor staat.

DDG is een Belgisch familiebedrijf. Al sinds 1979 produceren, installeren en onderhouden ze kachels en inbouwhaarden die aangesloten zijn op het centrale verwarmingssysteem. Elke door DDG geleverde haard of kachel is maatwerk. Uiteraard kan de keuze gemaakt worden voor een standaard model, maar DDG zal altijd een grondige analyse maken om u de beste oplossing voor te stellen wat betreft type installatie, vermogen en aansluiting. Zo krijgt u een ecologische, innovatieve en betaalbare oplossing. Een systeem van DDG is een perfecte aanvulling op een klassiek verwarmingssysteem.

Een gepast systeem voor elke woning

DDG legt zich, als één van de enige producenten in de wereld, uitsluitend toe op het ontwikkelen en maken van houtgestookte cv-kachels en cv-haarden. Voor kleine, goed geïsoleerde huizen heeft DDG designkachels en klassieke modellen. Voor omvangrijke huizen, kastelen en boerderijen zijn de grotere modellen ideaal.

Hoogwaardig en energiezuinig

Een gespecialiseerd labo in Arnhem keurt en test alle recente modellen van DDG, wat velen niet weten. Dit geeft de zekerheid dat het hoogwaardige model nu al voldoet aan de milieunorm 2022. Bovendien kiest u altijd voor een verwarmingssysteem dat goed is voor uw portemonnee en voor het milieu. De laatste modellen zijn uitgerust met de allernieuwste DDG hydroline technologie. 

Een passie voor warmte

DDG bestaat al sinds 1979 en is gevestigd in Leuven. Het bedrijf telt 20 gepassioneerde medewerkers en groeit gestadig en fors, maar blijft een familiebedrijf. Daniël de Glas heeft samen met zijn twee zonen Daan en Yves de leiding.

Al sinds 1979 heeft DDG een eigen researchafdeling. Hier wordt onderzoek gedaan naar technieken om de verbranding en warmterecuperatie te verbeteren en om de uitstoot van CO2 en fijnstof te verlagen.

De nieuwste kachels en haarden voldoen al aan de Europese doelstellingen die vastgelegd zijn voor 2022, voor nieuwe rendementen en uitstootnormen. Het doel van deze EU-richtlijnen is er voor zorgen dat fabrikanten al bij het ontwerp rekening houden met de impact op het milieu gedurende de hele levensduur

Hydroline: Belgische toptechnologie

De nieuwste technologie waarmee de modellen van DDG zijn uitgerust is Hydroline. Dit zijn modellen met een krachtige warmtewisselaar in inox (spiraal). De geproduceerde warmte wordt nog steeds doorgegeven aan het water, wat vervolgens naar de cv-ketel wordt gebracht. De warmtewisselaar, afgescheiden van het vuur door een carburator, zorgt weer voor een optimale luchtverdeling. De spiraal onder het vuur is vervangen door een vast rooster.

De cv-haard is daarnaast uitgerust met een Hydroboost®-stand, die de werking op alle regimes optimaliseert en versnelt. Met andere woorden, de kachel gaat zachter of harder branden afhankelijk van de warmtevraag. Hij behoudt hierbij zijn uitzonderlijke kwaliteiten, ook bij een laag vermogen. De kachels voldoen aan de Duitse (DIN 18891) en Oostenrijkse (15a-B-VG) norm en de verplichte energieprestatiewetgeving (EPB).

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van DDG: www.ddg.be/nl

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.