Focus-Creation

Exclusieve hout- , gas en elektrische designhaarden uit Frankrijk.

Meer informatie over Focus

Kunstenaar, ontwerper, humanist en visionair

Startend met een simpele schets krijgen de haarden van Focus vorm, ondertekend door Dominique Imbert. Dominique Imbert is de bedenker van Focus en werd geboren in 1940 in Montpellier, in het zuiden van Frankrijk. Na het studeren van literatuur in Parijs en Londen werd hij ‘toevallig’, zoals hij het zelf zegt, een etnoloog in Alaska en een assistent-kok in Manhattan. Daarna behaalde hij een doctoraat in sociologie aan de Sorbonne en werd hij hoogleraar geschiedenis in een lyceum in Parijs. Na 4 jaar lang les gegeven te hebben besloot hij het schoolbord op te geven voor een aambeeld en lastoorts, voor het vormgeven van metaal om jonge geesten te vormen. Weggestopt in de uitlopers van de Cevennen, in een middeleeuws dorp in de garrigue en noorden van Montpellier, begon hij met passie zijn nieuwe roeping. Smeden, lassen en beeldhouwen, verwarmen en vormgeven van metaal.

Een vast geloof in ‘made in France’

Focus blijft waar het begon, in een door Dominique Imbert gerenoveerd stenen huis in het dorp Viols-le-Fort, in het zuiden van Frankrijk. De allereerste Antéfocus is daar door hem gemaakt en tegenwoordig zit het hoofdkantoor van het bedrijf er gevestigd. Tevens zit ook de werkplaats L’Atelier Dominique Imbert er gevestigd, waar Focus modellen worden bedacht en ontworpen. Vanuit dit middeleeuwse dorp exporteert Focus zijn haarden over de hele wereld.

Prestaties en efficiëntie

Focus staat niet stil en blijft ontwikkelen. Ze zijn gericht op het verbeteren van energie prestaties en eco-verantwoordelijkheid, zonder het oorspronkelijke ontwerp van de haard te veranderen. Zo zijn de Gyrofocus, Domofocus en Ergofocus tegenwoordig voorzien van glas, zonder dat er afbreuk gedaan wordt aan het legendarische ontwerp van deze haarden. Alle voordelen van het echte houtvuur blijven behouden, zonder het risico van rondvliegende vonken. De frameloze glazen schuifruit past naadloos in de haarden en zorgt voor een perfect zicht op het houtvuur. De beglaasde haarden voldoen aan de Europese Ecodesign norm en zelfs aan de Italiaanse reglementering Quattro Stelle, die nog veeleisender is.

Europese testlaboratoria hebben alle open en gesloten houtgestookte Focus modellen uitgebreid getest. Hierdoor is Focus in staat om voor elk model de echte prestatie-indicatoren (efficiëntie, CO-niveau, nominale warmteafgifte, etc.) te noteren.

Een tijdloos icoon opnieuw uitgevonden

Weeral heeft Focus de haardtechnologie opnieuw uitgevonden. De eerste draaiende gashaard, de bekende Gyrofocus, is een wereldwijde innovatie. De Gyrofocus gas is geurloos, zonder uitstoot, praktisch en makkelijk te onderhouden. Door middel van de afstandsbediening is een directe ontsteking, afstelling van vlam- en warmte-intensiteit en de programmering voor gecontroleerde, constante en comfortabele warmte in een handomdraai mogelijk. De houtstammen van keramiek imiteren natuurlijke houtstammen tot in de kleinste details en bieden samen met de dansende vlammen het gevoel van een echt houtvuur.

In onze showroom zijn de volgende houthaarden brandend opgesteld, Slimfocus, Grappus en Filiofocus, Daarnaast zijn de volgende haarden niet brandend opgesteld Gyrofocus, Bathyscafocus a Hublot, Bubble en Paxfocus. Op gas is de Boafocus en Curvifocus brandend opgesteld.

Meerdere haarden hebben de prestigieuze Red Dot Award gewonnen. Diverse haarden zijn ook mogelijk met een elektrisch vuurbeeld of op bioethanol.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Focus-Creation: www.focus-fireplaces.com

Focus-Creation augmented reality app

Met deze innovatieve app is het mogelijk om direct te zien hoe een Focus haard in uw woonruimte lijkt. Door middel van augmented reality technologie is het mogelijk om met de Focus Creation app elk model in het assortiment in realtime visualiseren zonder het huis te hoeven verlaten. De haard kan met de app in elke positie en vanuit elke hoek bekeken worden.

Voor het gebruik van de app is een target pagina vereist. Deze kunt u hier onder downloaden of vinden op de laatste pagina van de Focus catalogus. De target pagina wordt geplaatst op de plek waar u overweegt de haard te installeren. U selecteert een model naar keuze en dit model verschijnt in 3D. Voor een optimale weergave kunt u vervolgens de kanaalhoogte en positionering aanpassen.

Zo simpel is het om een Focus haard in uw woning te zien. Het kiezen van de juiste haard is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de geavanceerde technologie van de Focus Creation app.

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.