HASE

Elke HASE kachel brengt het vuur dat in hem brandt prachtig tot uiting.

Meer informatie over HASE

HASE, het Duitse woord voor haas. HASE is gevestigd in Trier, Duitsland, en is al generaties lang een familiebedrijf dat hout- en gaskachels produceert. De beste kachels worden daar ontworpen, ontwikkeld en gebouwd door vakmensen die beschikken over vakmanschap. In elk detail van een HASE product is hun uitgebreide competentie terug te vinden. De kachels van HASE worden gebouwd voor een decennia lang en elke dag ertussen.

HASE is 100% made in Germany. Wanneer HASE een kachel ontwerpt gaan er achter de kachel talloze ideeën en overwegingen schuil, vooral over een uitgebalanceerde kachelvorm. In de fabriek in Trier ontstaan, in combinatie met de beste vuurkunst, decente en tijdloze kachels die een perfecte combinatie van vorm en functie zijn. HASE kachels hebben een overtuigend design en brengen het vuur dat er in brandt prachtig tot uiting.

De kachels zijn getest conform DIBt (Deutsches Institut für Bautechnik) en vele modellen kunnen onafhankelijk van de ruimtelucht worden aangesloten. Bij een gesloten kachel wordt het vuur van verbrandingslucht voorzien door een externe luchtleiding.

HASE overtuigt ook in de kacheltest. De Duitse Stiftung Warentest heeft 12 houtkachels door en door uitgebreid getest. De test is door de HASE kachel ‘Jena’ meesterlijk doorstaan en kwam er uit als winnaar. In de test kon de ‘Jena’ punten scoren met de beste energie-efficiëntie en met een robuust, gebruiksvriendelijk en veilig ovenelement.

Tijdloos
Een HASE kachel is tijdloos. Elke ruimte wordt verrijkt met hun unieke design, dat al door veel onafhankelijke jury’s bekroond is. HASE sluit gewoonweg geen compromissen bij het ontwerp van de kachels en gaat altijd voor het beste.

Handgemaakt
Elke HASE kachel is een klein kunstwerk waar echte passie in zit. De keramiektegels worden met de hand stuk voor stuk gevormd en zorgvuldig gebeitst en gebrand met een glaceerlaag.

Regionaal
HASE maakt alles zelf in de fabriek in Duitsland. Ze halen kachelelementen uit robuuste stalen platen en vormen, lassen, lakken en schroeven zelf. Hierdoor kent HASE haar kachels tot in het kleinste detail, van de eerste schets tot het eerste, prachtige vuur.

Duurzaam
HASE kachels onderscheiden zich door een toonaangevend rendement van meer dan 80% en het zeer lage houtverbruik. Er komt nauwelijks fijnstof en slechts weinig koolstofdioxide vrij bij de verbranding van hout in de moderne HASE kachels, dat duurzaam en goed voor het milieu is. Hierdoor hebben de kachels geen fijnstoffilter nodig. Het hout wordt zo efficiënt verbrand dat de CO2- en fijnstofwaarden ver onder de geëiste grenswaarden liggen.

Schoon
HASE heeft een zelf ontwikkeld, geavanceerd systeem van luchtkanalen voor elk kachelmodel. De verbranding is altijd schoon doordat verbrandingslucht geleid wordt waar het nodig is in de kachels.

Mooi
In HASE kachels is het vuur vol expressie. Door de exact afgestemde verbrandingstechniek heeft u altijd vrij zicht op het mooie vlammenspel. De ruiten van de verbrandingsruimtes blijven altijd schoon. Dat is bij grote geometrische vormen een kunst die HASE perfect beheerst. Voor een vuur om heerlijk van te genieten.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Contura: contura.nl

Verwarm uw HASE kachel milieuvriendelijk

HASE kachels zijn uiterst milieuvriendelijk dankzij het economische gebruik van hout. Er wordt een efficiëntie van maar liefst 80% of meer behaald. Dit houdt in dat de brandstof zeer efficiënt omgezet wordt in warmte. Voor een milieuvriendelijke werking van uw kachel zijn de juiste werking en de keuze van geschikte brandstoffen erg belangrijk. HASE geeft drie tips om lang van uw kachel en een milieuvriendelijk vuur te kunnen genieten.

Tip 1 – Droog hout

Zorg dat u alleen droog hout gebruikt en alleen kleine stukken. Dit ontbrandt sneller dan grote houtblokken, waardoor de benodigde temperatuur voor de verbranding snel wordt bereikt. Wanneer te vochtig hout gebruikt wordt, condenseert waterdamp. Dit kan leiden tot prestatieverlies en kan de kachel beschadigen.

Tip 2 – De juiste houtsoort

Het mooiste vuur krijgt u met beukenhout. HASE raadt aan om bij houtsoorten als eiken, sparren, berken of larikshout beukenhout toe te voegen om een mooi vlambeeld te krijgen. Harsrijke naaldhoutsoorten, zoals dennen en sparren, hebben de neiging om vonken te laten vliegen. Er ontstaat fijne vliegas die kan opvliegen wanneer u de deur van de haard opent.

Tip 3 – Schadelijke materialen

Verbrand nooit schadelijke materialen. Het verbranden van schadelijke materialen veroorzaakt niet alleen een vieze geur maar ook schadelijke en voor het milieu schadelijke emissies. Niet in de kachel verbranden:

  • Vochtig hout (restvocht meer dan 20%)
  • Gelakt, gelamineerd of geïmpregneerd hout
  • Hout dat behandeld is met houtconserveringsmiddelen
  • Huisvuil
  • Papieren briketten
  • Ontvlambare vloeistoffen, brandpasta en gel

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van HASE: www.hase.nl

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.