HWAM

HWAM A / S is ontworpen door architecten en is een van de grootste producenten van houtkachels in Denemarken.
Hun onderscheidende eigenschap is de unieke ontwerpregulerende en milieuvriendelijke Autopilot.

Meer informatie over HWAM


HWAM A / S is ontworpen door architecten en is een van de grootste producenten van houtkachels in Denemarken.

HWAM ontwerpt en produceert al veertig jaar lang hoogwaardige, moderne houtkachels met gepatenteerde voordelen. Ze produceerden eerst onder de naam ABC, vandaag de dag doen ze dat onder twee merken: HWAM en WIKING.

In 1973 richtte Vagn Hvam Pedersen het bedrijf op, dat voor 100% eigendom is van de familie Hvan. Tegenwoordig zijn zonen Stefan en Torsten verantwoordelijk voor het bedrijf, Stefan als algemeen directeur en Torsten als hoofd van onderzoek en ontwikkeling.

Samenwerking met bekende ontwerpers

Een van de redenen voor het grote succes van HWAM is volgens Vagn Hvam Pedersen dat de houtkachels mooi en functioneel zijn. Een houtkachels is tegenwoordig meer dan alleen een warmtebron. HWAM vind dat ontwerp, esthetiek en functie drie kanten zijn van dezelfde medaille. Dit is de reden achter de veertig jaar durende samenwerking van visionaire architecten en ontwerpers met het bedrijf.

Gemaakt in Denemarken

Net ten zuiden van Aarhus ligt Hørning, waar HWAM gevestigd is. Hier komt solide vakmanschap en technologie samen. Het grootste deel van de haarden, ongeveer 80%, wordt geëxporteerd naar heel Europa waarbij Duitsland de belangrijkste markt is.

“Wanneer het bedrijf van zichzelf is en iemand zichzelf als ondernemer van de grond af heeft opgebouwd, krijgt hij een heel speciaal gevoel voor de werknemers, het bedrijf en de producten. Men moet extra inspanningen leveren om dingen te laten werken.” zegt Vagn Hvam Pedersen.

Veel bedrijven verplaatsen tegenwoordig de productie naar het buitenland. HWAM overweegt dit, ondanks het enorme succes, niet. Vagn Hvam Pedersen legt uit: “Het is mijn overtuiging en ervaring dat het veel beter, sneller en goedkoper is om in Denemarken te produceren. Als iemand in staat is zijn hulpbronnen optimaal te gebruiken, zal hij altijd concurrerend blijven.”

In 2004 werden in de hele organisatie LEAN Thinking-technieken geïntroduceerd.

HWAM’s waarden

HWAM is er trots op dat ze hun uiterste best doen om esthetiek, technieken en functionaliteit samen te brengen in intelligente warmteoplossingen.

Missie

HWAM produceert hoogwaardige houtkachels die zijn ontworpen door architecten. De onderscheidende eigenschap is de unieke ontwerp regulerende en milieuvriendelijke Autopilot.

Visie

HWAM wil toonaangevend zijn in de productie van intelligente hittesystemen die worden gekenmerkt door esthetische en functionele oplossingen.

Waarden

Het ‘DNA’ van HWAM moet vooral innovatief zijn. De belangrijkste drive van HWAM is de wens om nieuwe en betere warmteoplossingen te vinden ten voordele van de consument en het milieu.

Bij het creatieve proces worden esthetiek, techniek en functionaliteit samengevoegd tot een holistisch concept. HWAM streeft ernaar producten te produceren die uitstekend presteren. Beperkingen van de producten worden nooit geaccepteerd.

HWAM heeft altijd bewezen dat ze in staat zijn goede oplossingen te vinden die voldoen aan de behoeften van de klant in een veranderende wereld.

Deens overal

Deens design, Deense technologie en Deens vakmanschap. Deens overal! Dit maakt de houtkachels van HWAM tot voorbeelden van klassieke Deense producten.

Erkende Deense architecten en meubelontwerpers ontwerpen de HWAM kachels. Zij zorgen voor de juiste verhoudingen van de producten en zorgen dat ze niet te missen zijn. De kachels passen in zowel moderne als klassieke huizen en hebben een eenvoudige, elegante en tijdloze uitdrukking. Het resultaat van de nauwe samenwerking tussen HWAM en de ontwerpers heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de unieke en verrukkelijke details van de HWAM kachels.

Omdat er geen concessies gedaan worden aan de kwaliteit worden de kachels van HWAM geproduceerd in Denemarken. Op basis van de 40 jaar ervaring ontwerpen en bereiden Deense ingenieurs de producten voor op het productieproces. In een high-tech productie-installatie in Hørning, Denemarken, worden alle vitale componenten geproduceerd. Voordat de producten worden verpakt en verzonden worden ze handmatig in elkaar gezet en afgewerkt. Klanten zijn verzekerd van vijf jaar garantie op hun nieuwe HWAM kachel.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van HWAM: www.hwam.com

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.