JAcobus

De JAcobus is een houtkachel met een uniek verbrandingssysteem en kenmerkende deursluiting.

Meer informatie over JAcobus

Al ruim dertig jaar lang is Janco de Jong, bedenker en maker van de oorspronkelijke JAnus houtkachel, actief met het ontwerpen en produceren van houtkachels. Hij ontwierp de JAnus houtkachel in 1981. Ondanks dat het verbrandingssysteem voor die tijd uniek was en ondanks het doorvoeren van vele verbeteringen was het na 28 jaar niet meer up to date als het gaat om nieuwe inzichten en technieken.

Janco de Jong ontwierp een nieuwe houtkachel met het kwaliteitsproduct JAnus als uitgangspunt en maakte gebruik van nieuwe ontwikkelingen en materialen. Het resultaat was de JAcobus, een houtkachel die vooruit loopt op de strenge regelgeving ten aanzien van de uitstoot van houtkachels. Het verbrandingssysteem van de JAcobus is uniek, de verbranding is vele malen effectiever en heeft een veel lagere uitstoot van fijnstof en koolmonoxide (CO). Zelfs de vorming van PAK’s (polycyclische aromatische koolwaterstoffen) is met 400% gereduceerd. Er is zelfs octrooi verleend voor dit revolutionaire verbrandingssysteem van de JAcobus. Het is uniek dat Janco de Jong zijn tijd weer zo ver vooruit is met de ontwikkeling van deze houtkachel.

Een aantal ijzersterke eigenschappen van de Jacobus:

  • Uitstekende verbranding
  • Hoog rendement
  • Lage uitstoot van schadelijke stoffen
  • Eenvoudige bediening

Het is mogelijk alle houtsoorten te stoken in de JAcobus houtkachel, dus ook hardhoutsoorten als Azobé, eiken en Meranti. De JAcobus houtkachel voldoet aan de eisen van de Europese Norm EN13240, de Duitse norm DIN+, BImSchV. Stufe 2 en de ECOdesign norm die in 2020 in Nederland gaat gelden.

Een belangrijk bijkomend voordeel van de JAcobus is de schone ruit. Door de volledige verbranding blijft deze perfect schoon. Ten opzichte van de JAnus is er voor de JAcobus beter en zwaarder materiaal gebruikt en bevat het een geheel ander verbrandingssysteem. De JAcobus blijft langer warm en bereikt een hogere stralings- en convectietemperatuur. De luchttoevoer kan met één knop bediend worden, wat extra gemakt geeft. Daardoor is er altijd een juiste verhouding tussen de op vijf posities aangevoerde verbrandingslucht. De houtkachel is ook ideaal voor goed geïsoleerde (nieuwbouw) woningen, door de mogelijkheden voor een luchttoevoer van buiten.

Er zijn vier uitvoeringen van de JAcobus met elk drie verschillende vermogens. Naast de originele JAcobus zijn er de JAcobus doorkijk, de JAcobus beton en de JAcobus kook.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van JAcobus: www.jacobus.nl

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.