Jøtul

Het Noorse Jøtul is één van ’s werelds oudste fabrikanten van kachels, inbouwkachels en haarden en is gebaseerd
op een 160 jaar lange traditie van verfijnd vakmanschap en de kunst van het wapenen tegen de kou.

Meer informatie over Jøtul

Het Noorse Jøtul is één van ’s werelds oudste fabrikanten van kachels, inbouwkachels en haarden en is gebaseerd op een 160 jaar lange traditie van verfijnd vakmanschap en de kunst van het wapenen tegen de kou.

Noors vakmanschap

In het DNA van Jøtul zit de natuur, cultuur en ambachten van Noorwegen. Al verscheidene generaties lang wordt de passie voor warmte en een schat aan kennis en ervaring doorgegeven. Hiermee heeft Jøtul de mogelijkheid degelijke producten voor dagelijks gebruik een vleugje schoonheid en esthetiek mee te geven.

Tijdloos design

De producten van Jøtul zijn tijdloos, slaan een brug tussen verleden en heden en sluiten naadloos aan bij de strakke vormgeving van een moderne woonomgeving. Een aantrekkelijk ontwerp dat uitstijgt boven trends is het resultaat van puur Noors vakmanschap samen met functioneel design. Over smaak valt niet te twisten, maar een goed ontwerp is niet alleen een kwestie van mening. Jøtul gelooft nog altijd dat vorm in dienst hoort te staan van functie.

Noorse kijk op warmte

Jøtul weet, dankzij hun eeuwenlange ervaring met het Scandinavische klimaat in de strijd tegen de kou, dat warmte meer is dan een getal op een thermometer. Jøtul producten geven u daarom het hoogst haalbare: een tijdloos ontwerp, een heerlijk knisperend haardvuur, een mooi omlijst uitzicht op het perfecte vlammenspel en een geoptimaliseerde brandtechniek voor milieuvriendelijk en efficiënt gebruik.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Jotul: jotul.nl

Meer informatie over Jøtul

Waarom heeft Jøtul gekozen voor gietijzer?

Al sinds 1853 produceert Jøtul gietijzeren haarden. Gietijzer is goed bestand tegen grote hitte en snelle temperatuurswisselingen, waardoor het uitermate geschikt is voor haarden. Dat is de reden waarom Jøtul heeft gekozen om haar kachels van gietijzer te maken, net als dat autofabrikanten het gebruiken voor motoren.

Geschikt voor extreme temperaturen – Een gietijzeren houtkachel bestaat volledig uit delen die direct in de oorspronkelijke vorm zijn gegoten. Gietijzer is een uiterst vormvast materiaal. Het trekt niet krom en verbuigt niet bij grote hitte. Het is te vergelijken met een hete koekenpan en een hete bakplaat waarop allebei koud water wordt gegoten. Beide zijn van hetzelfde materiaal gemaakt, maar er is een enorm verschil in de reactie op de temperatuurswisseling. De bakplaat trekt krom, terwijl de koekenpan zijn oorspronkelijke vorm behoud omdat die van gietijzer is.

Vormbaar materiaal – Gietijzer heeft de mogelijkheid om in allerlei 3D-vormen gegoten te worden. Dit geeft de mogelijkheid ontwerpen met meer details te maken, zoals hoeken, verschillende patronen en kanten. Zowel in visueel als functioneel opzicht dragen zulke details bij aan de kwaliteit van de producten. Producten van gietijzer zijn stevig en sterk. Doordat ze uit één stuk gemaakt zijn is er geen kans van lasnaden die na verloop van tijd stuk gaan door materiaalmoeheid.

Duurzaam – Als er een product geleverd moet worden dat minstens één generatie moet meegaan dan mogen er geen tekortkomingen ontstaan aan de kwaliteit van het materiaal. Het is een kostbare zaak om een gieterij draaiende te houden en het vraagt om grote investeringen. Daar komt bij dat er veel geïnvesteerd moet worden in het maken van gietmallen, doordat elke nieuw geproduceerde kachel maatwerk is. Hoe dan ook, het resultaat is een product waar u jarenlang plezier van heeft.

Vervangbare onderdelen – De haarden en kachels van gietijzer bestaan uit met bouten aan elkaar bevestigde kleine onderdelen. De haarden en kachels zijn helemaal afgesloten doordat alle naden tussen deze delen zijn gedicht met een hittebestendig vulmateriaal. Elk onderdeel is te vervangen en heeft de garantie dat het los verkrijgbaar is. Dit geeft een Jøtul eigenaar de zekerheid voor jarenlang plezier van de kachel of haard.

Gerecycled materiaal en aandacht voor het milieu – De productieafdeling van Jøtul bevindt zich in de fabriek in het Noorse Frederikstad. Deze fabriek was voorheen bekend onder de naam Kråkerøy Verk. Lokale oud ijzer handelaren leveren dagelijks schroot aan Jøtul. Dit smelt Jøtul en bewerken ze tot nieuwe, moderne haarden. Ze moeten aan strenge emissie- en milieuregels voldoen, doordat de productie plaatsvindt midden in een woongebied. Tel daarbij op dat hout branden een duurzame en CO2-neutrale manier is van stoken, waardoor er gerust gezegd kan worden dat er met een Jøtul product een bijdrage geleverd wordt aan een beter klimaat en milieu.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Jøtul: www.jotul.nl

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.