Kalfire

Een Kalfire haard is het resultaat van streven naar perfectie.
In design. In techniek. In prestaties. In alles.

Meer informatie over Kalfire

De warmte van een familiebedrijf

Kalfire is een Nederlandse producent van hoogwaardige houthaarden en gashaarden. In 1981 werd het familiebedrijf in het Limburgse Belfeld opgericht door de familie van Melick. Kalfire heeft nooit iets van dat familiekarakter verloren, ondanks de groei die het bedrijf heeft doorgemaakt in de loop der jaren. Dat vertaalt zich in een enorme betrokkenheid bij haar klanten, producenten en dealers en in een langetermijnvisie die het mogelijk maakt om te blijven innoveren.

Beijko van Melick nam in 2010 het bedrijf over van zijn ouders. Onder zijn dagelijkse leiding heeft Kalfire zijn visie op het design, de techniek, het gebruiksgemak en de prestaties van (gesloten) gashaarden en houthaarden verder vormgegeven. Ook is de positie als trendsetter verder verstevigd. Zowel op technisch als esthetisch gebied schudt Kalfire de markt zeer regelmatig wakker met spraakmakende innovaties.

Kalfire is een bedrijf dat de uitstraling en expertise van een multinational combineert met laagdrempeligheid, oprechte betrokkenheid en warmte van een familiebedrijf. Dat doen ze al meer dan 40 jaar.

Don’t Compromise

Kalfire neemt alleen genoegen met het allerbeste. Het resultaat van streven naar perfectie zijn de gesloten gashaarden, die ze sinds 1981 ontwikkelen en produceren. Perfectie in design, prestaties, techniek, kortom in alles.

Kalfire introduceert regelmatig haar innovatieve technische en esthetische noviteiten. Het lukt Kalfire om de beleving van een natuurlijk houtvuur te creëren met gepatenteerde technologieën, zoals de prestigebrander en de Natural Spark Generator (NSG). De gashaarden van Kalfire doorstaan dan ook met glans de vergelijking met een authentieke open haard.

Kalfire presenteert u bijna ongelimiteerde mogelijkheden om een haard samen te stellen die aan uw persoonlijke wensen voldoet en die past bij uw interieur. Uiteindelijk creëert u zelf de gashaard die uw interieur gaat verrijken, in nauwe samenwerking met uw Kalfire-dealer. Maak duidelijke keuzes, blijf dichtbij uzelf en neem geen genoegen met compromissen. Dat doet Kalfire ook niet!

Cornerstones

De basis van Kalfire producten, mentaliteit en dienstverlening is in vijf hoekstenen verankerd. Alles wat Kalfire doet en ontwikkelt toetsen ze hieraan. Zo blijft Kalfire toonaangevend en houden ze zichzelf scherp.

Individualiteit
Individualiteit staat voor design, vrijheid en maximale keuze. In uw interieur heeft een haard altijd een prominente plaats. Daarom moet die perfect passen bij uw persoonlijke smaak. Met compromissen wilt u immers geen genoegen nemen.

Gemak
Gemak is genieten. Haarden van Kalfire zijn zo geconstrueerd dat reinigen eenvoudig is. Net als de bediening via de smartphone app of een afstandsbediening.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is vanzelfsprekend. Kalfire hout- en gashaarden zijn voorzien van innovatieve verbrandingstechnieken waardoor ze duurzaam, zuinig én milieuvriendelijk zijn.

Beleving
Dé reden om te kiezen voor een haard is beleving. De rustgevende sfeermaker bij uitstek is natuurlijk haardvuur. Het realistische vlammenspel is waar Kalfire gashaarden internationaal om bekend staan.

Vakmanschap
Samen met haar dealers garandeert Kalfire vakmanschap. Vakmensen die geselecteerd en getraind zijn door Kalfire. De eigen researchers van Kalfire zorgen voor innovaties en topkwaliteit. Kalfire is toonaangevend en dat willen ze blijven.

Zero emission

De Kalfire E-one is dé duurzame, hightech designhaard die in ieder interieur past. Deze elektrische haard prikkelt alle zintuigen door het ultra-realistische vuur. Dankzij unieke en vernieuwende technieken van Kalfire levert de E-one een optimale sfeerbeleving in én rondom de haard. De E-one is een echte eyecatcher in ieder interieur, zelfs als het vuur niet brandt.

Duurzaam

De E-one is een milieuvriendelijke en duurzame haard met nul emissie bij gebruik. Het lage energieverbruik van circa 110Watt (exclusief Atmos Heating element en op basis van Dual HD Flame technologie) maakt de E-one bijzonder efficiënt in gebruik. Kalfire zet de duurzaamheid door tot in de details. Ze zorgen onder andere voor een efficiënt design en fabricage proces en de verpakking van de E-one is duurzaam geproduceerd.

Volledig customizable

De E-one opent een wereld aan mogelijkheden. Niet alleen in het vuur, maar ook in het ontwerpproces. Er is een naadloze overgang mogelijk tussen haard en ombouw door het minimalistische design. Voor het vrijstaande model is een exclusieve designmantel van Kalfire beschikbaar en de E-one biedt de keuze tussen 2 stijlvolle bodeminterieurs. Een designbodem met naadloze overgangen en een fijn lijnenspel of een vlakke bodem voor een strakke afwerking van het interieur. Het vuur kan worden gepersonaliseerd door de innovatieve technieken van de E-one. Stel de perfecte vlam in, het omgevingslicht, het gloeibed, het geluid van het knisperende vuur en andere elementen. Kalfire heeft de E-one volledig customizable gemaakt. De bediening is eenvoudig en snel te regelen via de E-one remote.

Bekijk het nieuwsbericht over de Kalfire e-One in onze showroom hier.

Digitale brochures

Klik op de onderstaande button om de meest recente digitale brochures te bekijken. Deze kan u onderaan de pagina vinden.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Kalfire: kalfire.com/nl

Kalfire W53/50R – Vuur in zijn puurste vorm

De designhaard voor wie niet kiest voor de middenweg, maar luistert naar zijn gevoel. Een van de milieuvriendelijkste haarden ter wereld, vol duurzame en ingenieuze technieken. Mooi van buiten, slim van binnen.

Elegant ontwerp
De W53/50R designhaard wordt gekenmerkt door robuuste materialen en een sublieme afwerking. Kwaliteit, design en vakmanschap staan hoog in het vaandel en dit vertaalt Kalfire door in deze haard.

Perfect zicht op het vuur
De W53/50R is de enige roomdivider houthaard ter wereld met een driezijdig gebogen ruit, vervaardigd uit één stuk keramisch glas. Er wordt een ultieme sfeerbeleving gecreëerd vanuit iedere kijkhoek door het naadloze glas en optimale helderheid.

Maximale keuze in design
De W53/50R biedt een ruime keuze in ontwerp en styling. Door de vele inbouwmogelijkheden van de houthaard, kaders en verschillende achterwanden wordt elk interieur werkelijkheid en sluit het aan op uw persoonlijke wensen.

Natural Spark Generator (NSG) maakt levensechte vonken

Opnieuw zet Kalfire de toon in de markt voor gesloten gashaarden. Ditmaal met de Natural Spark Generator (NSG). Een in eigen huis ontwikkelde en gepatenteerde technologie. Met deze noviteit, die als optie beschikbaar is voor alle haarden met een prestigebrander, worden in de haard vonken gecreëerd om een perfecte indruk van authentiek vuur te wekken. Vonkjes uit de brandende vlammen stijgen op en verbranden langzaam door de NSG. Dit levert een natuurgetrouw vlammenspel op.

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.