Leenders

Leenders houtkachels staan voor kwaliteit tot in het kleinste detail.

Meer informatie over Leenders

Margriet en Harrie Leenders

Margriet en Harrie Leenders begonnen in 1979 een kachelfabriek en gaven het de naam ‘Harrie Leenders Haardkachels’. Margriet stond in de showroom en Harrie laste kachels achter in de fabriek.

Het interieur van de vakantiebus van Harrie was zo verbouwd dat hij er kachels in kon vervoeren. Het was regelmatig rond de 40ºC in de bus, omdat de haarden soms nog warm waren van het stralen.

Tegenwoordig is het familiebedrijf in handen van zoon Bart. Zijn visie op versimpeling en vuur maakt van Leenders een eigenzinnig merk.

Lokale samenwerking

De haarden ontworpen, ontwikkeld en uiteindelijk geassembleerd in de fabriek in het Brabantse Oirschot. Leenders laat de onderdelen zo veel mogelijk regionaal maken. Ze kiezen hier bewust voor en vinden het belangrijk dat de leveranciers dichtbij de fabriek gevestigd zijn. Dit helpt om tijd te besparen, de economie van de mooie regio rondom Oirschot te versterken en de natuur te ontzien.

Duurzame productie

Volgens Leenders begint duurzaamheid met een investering. Zoals het bouwen van iets goeds dat lang meegaat. Leenders gaat bewust te werk. Zo draait hun productie al 3 jaar op zonne-energie.

Oog voor detail

Als een product een lang leven heeft, dan moeten de details kloppen. Omdat Leenders met de hand bouwt zit aandacht voor kwaliteit er ingebakken. Ze schaven net zo lang tot alle details in dienst staan van het vuur.

‘Simplify simplify’ is een streven bij het ontwikkelen van een product bij Leenders. Simpel houden, niet toevoegen maar juist weglaten.

Alles voor het vuur

Bij Leenders staat vuur centraal. Elke haard heeft een eigen ontwerp en daarmee een uniek vuur. Een vuur dat u leert beheersen hoe vaker u stookt. Leenders zorgt voor een haard die u lang en goed van het vuur laat genieten, de rest is aan u.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Leenders: www.leenders.nl

Vertraagde warmte

Een huis zonder haard mist net dat extra stukje gezelligheid, warmte en sfeer. Maar een goed geïsoleerd huis waar de verwarming bijna niet aan hoeft en het binnen korte tijd flink warm is zet je misschien minder snel een houthaard in. Leenders heeft hier een oplossing voor: vertraagde warmte. Een kachel die de warmte vertraagd afgeeft waardoor je toch het vuur hebt maar niet de hitte.

De werking hiervan is vrij eenvoudig. Het vuur in de kachel wordt aangemaakt en de energie wordt via een turbulentiekamer overgedragen aan dikke stenen. Deze stenen bestaan uit een speciaal soort beton dat de warmte langdurig blijft opnemen. Dit beton wordt Prisolith genoemd. Het heeft de eigenschap dat er heel veel energie in kan en het erg lang vast kan houden. Hierdoor wordt dezelfde hoeveelheid warmte over een langere tijd verspreid en niet in een keer losgelaten.

Een extra voordeel is dat het daardoor tot de volgende ochtend nog warm kan zijn. Niets van de energie van het vuur gaat verloren, het wordt alleen vertraagd.

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.