Lewo

Lewo is opgericht in 1980 en heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige rookgasafvoeren en schoorstenen uit roestvaststaal.

Meer informatie over Lewo

Metaalwarenfabriek Lewo houdt zich sinds 1980 bezig met het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige rookgasafvoeren en schoorstenen uit roestvrijstaal. Het gebruik van RVS in rookgasafvoersystem is bewust. Geen enkel ander materiaal kan de duurzaamheid, temperatuurbestendigheid en veiligheid van roestvaststaal overtreffen. Lewo’s expertise en werkwijze bleek succesvol waardoor de vraag naar betrouwbare, kwaliteitsvolle rookgasafvoersystemen groeide.

In 1984 startte Lewo met Holetherm Dubbelwandig, een eigen lijn van hoogwaardige, geïsoleerde rookgasafvoersystemen. De Holetherm Dubbelwandig lijn ontstond uit buizen, bochten, montagemateriaal, trekkappen, dakplaten en dakplaten. Allemaal betaalbare en goede producten van eigen bodem, die succesvol bleken te zijn. In de jaren die volgden bleef het uitgangspunt hetzelfde: de productie van hoogwaardige kwaliteit rookgasafvoeren voor een scherpe prijs. Het productassortiment werd verbeterd en uitgebouwd doordat Lewo investeerde in de modernste productietechnologieën. Zo werden onder andere lasersnijden, weerstandlassen met invertertechniek en laserlassen toegepast. Dit maakt de hoogst mogelijke lekdichtheid mogelijk, zonder verkleuring rond de las. Hierdoor heeft Lewo een zeer compleet assortiment, met ook voor speciale situaties mogelijke Holetherm oplossingen.

Eind 2021 heeft Lewo De Hoeken overgenomen.

Lewo kan inmiddels trots zijn op:

  • een compleet en innovatief productassortiment
  • ISO 9001: 2015 gecertificeerde en gecontroleerde productie
  • goedkeuring van de Holetherm systemen volgens de strengste Europese normen
  • ruim 40 jaar ervaring met het produceren van betrouwbare en veilige rookgasafvoeren

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Lewo: www.lewo.nl

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.