Morsø

Morsø heeft zich ontwikkeld tot een van de meest vooraanstaande fabrikanten van gietijzeren kachels en exporteren houtkachels naar alle werelddelen, ongeacht het klimaat.

Meer informatie over Morsø

Al meer dan 160 jaar staat Morsø bekend als de Deense fabrikant van gietijzeren houtkachels.

Weinigen kennen gietijzer beter dan IJzergieterij Morsø. Immers is Morsø al jaren gespecialiseerd in het onderzoeken en verfijnen van de kunst van de fabricage van functionele en fraaie gietijzeren kachels. Dit onder andere met behulp van bekende designers als Kaare Klint, Sigvard Bernadotte en Knud Holscher.

Morsø is er rotsvast van overtuigd dat de beste houtkachels van gietijzer worden vervaardigd, en dat is niet alleen door jarenlange ervaring en succes met gietijzer. Ze hebben zich ontwikkeld tot een van de meest vooraanstaande fabrikanten van gietijzeren kachels en exporteren houtkachels naar alle werelddelen, ongeacht het klimaat.

Milieu

Kachels van Morsø voldoen aan een aantal van de strengste milieueisen ter wereld. Dit is met name van toepassing op de Noorse standaard NS 3058/3059, waarbij strikte eisen gesteld worden voor het minimaliseren van het uitstoten van deeltjes. Tegenwoordig is het merendeel van de Morsø kachels tevens gecertificeerd met het ecolabel met de Scandinavische zwaan, om de toewijding van Morsø aan het milieu te benadrukken. Niet alleen richt dit keurmerk zich op het minimaliseren van het milieueffect tijdens het gebruik, maar ook op de keuze van het verpakkingsmateriaal en de invloed op het milieu tijdens de productie enzovoort.

Tevens worden Morsø kachels getest op lage uitstoot van deeltjes in het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en de Verenigde Staten. Ook zijn alle Morsø kachels voorzien van het CE-keurmerk, wat inhoudt dat ze voldoen aan de Europese norm EN 13 240.

De juiste kachel kiezen

Morsø heeft een zeer uitgebreid aanbod en komt een groot aantal behoeften tegemoet. Wanneer u op zoek gaat naar een kachel is het natuurlijk om af te gaan op smaak en het uiterlijk van de kachel, al raadt Morsø aan om eerst de volgende punten te overwegen.

Stralings- of convectiekachel?

Er bestaan twee soorten kachels: stralingskachels en convectiekachels. Bij stralingskachels is het vooral rondom de kachel zelf warm, terwijl convectiekachels snel de warmte door de hele kamer verspreiden. Het soort kachel dat u kiest is dus erg afhankelijk van waar u de kachel voor wilt gebruiken. Een stralingskachel is een goede keuze als u warmte en gezelligheid bij de kachel zelf wilt. Een convectiekachel is de beste keuze als de kachel ook een effectieve rol moet spelen in het verwarmen van uw huis als primaire warmtebron.

Het formaat

Om maximaal van uw investering te kunnen genieten is het formaat van de kachel doorslaggevend. Een te klein exemplaar kan problemen opleveren, net als een te groot exemplaar. Een te kleine kachel zal niet in staat zijn de kamer voldoende te verwarmen. Bij een te grote kachel bent u constant bezig de luchttoevoer te sluiten om de kamertemperatuur te laten zakken. Het gevolg daarvan is een onvolledige verbranding en zal er snel roet vormen op het glas en in de schoorsteen. De hoeveelheid roetdelen die in het milieu wordt uitgestoten zal daarnaast onevenredig hoog zijn.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Morsø: morso.nl

Meer informatie over Morsø

Originele Deense gietijzeren houtkachels

Gietijzeren kachels zijn sfeervol, knus, traditioneel, tijdloos en efficiënt. Veel mensen hebben geprobeerd om kachels goedkoper te produceren door lichtere materialen te gebruiken. Niemand is er in geslaagd om een houtkachel met de unieke eigenschappen van gietijzer te maken.

De voordelen van de Morsø gietijzeren houtkachels

  • Naarmate ze warmer worden zetten alle kachels uit. Dit kan vervorming veroorzaken. Gietijzer is zeer geschikt voor wisselende temperaturen, omdat het de warmte in de houtkachel langzaam verdeelt. De gietijzeren houtkachels van Morsø vervormen niet als deze opwarmen.
  • De houtkachels worden bij Morsø niet gelast. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de houtkachels kunnen verzwakken. De houtkachels worden met keramische koorden en bouten verbonden die zorgen voor de perfecte afdichting.
  • Een Morsø houtkachel zal nooit beschadigen door de hitte, doordat gietijzer zeer resistent is tegen doorbranden.
  • Morsø gebruikt gietijzer dat bijna twee keer zo dik is als plaatijzer waarvan andere houtkachels gemaakt zijn. Hierdoor behouden de kachels van Morsø langer hun warmte.
  • In tegenstelling tot plaatijzer is gietijzer zeer goed in staat om warmte te verspreiden. Hierdoor voelt de warmte altijd comfortabel als u in de buurt bent.
  • Morsø geeft altijd een garantie van 10 jaar volgens hun garantievoorwaarden.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Morsø: morso.nl

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.