Nordic Fire

De Nordic Fire hout- & pelletkachels zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en vakmanschap.

Meer informatie over Nordic Fire

De hout- en pelletkachels van Nordic Fire zijn ontwikkeld met jarenlange ervaring en vakmanschap. Door de voorverwarming van de regelbare secundaire en constante tertiaire verbrandingslucht wordt het hoge rendement bereikt. Er is een minimale uitstoot van verontreinigde gassen en deeltjes dankzij volledige verbranding. Door het ruitventilatiesysteem blijft de ruit van de houtkachel veel langer schoon.

Een normale kwaliteitskachel heeft een extra naverbrandingssysteem. Bij een Nordic Fire houtkachel worden zelfs de laatste rookgassen volledig verbrand door een extra dubbele secundaire en constante tertiaire naverbranding. Hierdoor is er veel minder hout nodig voor meer warmte en is het rendement nog hoger. Daardoor zijn de kachels van Nordic Fire veel zuiniger en hebt u minder stookkosten.

Momenteel geldt voor houtkachels alleen de Europese norm EN13240, waarin geen hoge eisen worden gesteld. Diverse landen zoals Oostenrijk en Duitsland lopen reeds voorop en hebben gezamenlijk veel strengere eisen vastgesteld. Binnenkort zullen deze eisen ook in Nederland van toepassing zijn, met als gevolg dat houtkachels zonder nieuwe keuring mogelijk niet meer gebruikt mogen worden. U bent er zeker van dat u straks ook nog zorgeloos kunt blijven stoken, omdat de Nordic Fire kachels reeds voldoen aan deze nieuwe eisen.

Nieuwe innovaties in de Nordic Fire pelletkachels

Een pelletkachel van Nordic Fire is de stilste in zijn soort. U hoort deze niet meer dankzij de traploze pellet-toevoer-motor in combinatie met een vol-verchroomde vijzel, wat wel het geval is bij standaard pelletkachels. De naar wens in te stellen ventilator is daarnaast volledig uit te schakelen of beschikt over een relaxfunctie, waardoor de pelletkachel erg stil wordt.

Er zijn nog steeds pelletkachels waarbij men teveel moet bijbetalen voor de WiFi-optie of die zelfs geen WiFi hebben. WiFi is bij Nordic Fire standaard. Naast een uitgebreide afstandsbediening zijn de nieuwe pelletkachels ook vanaf elke plek te bedienen via uw tablet of telefoon. Standaard!

Het kan bij een standaard pelletkachel wel tot 15 minuten duren voordat deze start. Daarbij komt er ook veel rook vrij. Nordic Fire heeft de pelletkachel uitgerust met een kwarts ontsteker (gloeispiraal). Binnen 10 seconden is deze ontsteker opgewarmd en wordt vele malen heter. De kachel zal daardoor sneller starten en er ontstaat bijna geen rook.

U kunt langer verwarmen met een vulling met pellets door het Auto Pilot System. Door bijvoorbeeld een te hoge schoorsteentrek kan de rookgastemperatuur in de praktijk oplopen bij een standaard pelletkachel. Hierdoor gaat veel warmte verloren zonder dat u er erg in heeft. Het rendement zal dankzij het innovatieve Auto Pilot System optimaal blijven doordat de pellettoevoer en verbrandingssnelheid automatisch worden aangepast. Hierdoor bespaart u op het verbruik van pellets ten opzichte van standaard pelletkachels.

Dankzij de hoogwaardige materialen waaruit de kachel is opgebouwd heeft een Nordic Fire pelletkachel een langere levensduur. De pelletkachel bestaat uit zwaar staal en gietijzer. De branderruimte is bekleed met het sterkste vermiculite. Het voordeel hiervan is dat er minder warmte naar de elektronische onderdelen kan doorstralen. De pellet-toevoer-vijzel is daarnaast verchroomd, wat leidt tot minder geluid en minder slijtage.

Er ontstaat een veel mooier en rustiger vuurbeeld dankzij de nieuwe, gepatenteerde verbrandingstechniek waarbij de luchttoevoer boven het vuur uitkomt. Daarnaast zijn de vlammen ook nog eens groter. Niets voor niets beschikken Nordic Fire pelletkachels over het mooiste vlammeneffect.

De nieuwe pelletkachels van Nordic Fire zijn voorzien van een nieuwe vol automatische reiniging. Voordat de kachel wordt ingeschakeld kantelt de brander automatisch. De rest-assen worden hierdoor afgevoerd in de aslade. Daardoor is de kans op verstoppingen verleden tijd. U kunt bovendien wel een maand blijven stoken zonder het hoeven legen van de aslade.

Het geluid van een startende en stoppende vijzelmotor kan tot irritaties leiden. Nordic Fire maakt gebruik van een doordraaiende vijzelmotor om het geluid volledig weg te kunnen nemen. Dankzij het feit dat deze vijzelmotor op verschillende snelheden kan draaien zonder te hoeven starten of stoppen is deze volledig stil.

De ruimte-ventilator is geheel naar wens in te stellen in verschillende standen, waardoor de warmte sneller verspreid kan worden in de ruimte. Echter is het ook mogelijk de ventilator volledig uit te schakelen. Hierdoor is de Nordic Fire pelletkachel de stilste in zijn soort. De pelletkachels Viktor en Torsby beschikken over een relaxfunctie. Dit houdt in dat de ventilator onafhankelijk van het vermogen lager ingesteld kan worden, maar niet geheel uitgeschakeld kan worden.

Door de hoogwaardige toegepaste materialen hanteert Nordic Fire een garantie van maar liefst 5 jaar op alle onderdelen van de pelletkachel. In combinatie met een onderhoudsovereenkomst heeft u daardoor de zekerheid dat uw kachel altijd perfect wordt onderhouden. Dat komt ten goede aan de levensduur van de kachel.

Houtkachel gezocht?

Houtkachels, waarom zijn ze zo mooi? Nordic Fire weet het wel. Een knisperend vuur kan u een onbetaalbaar intens genot geven. Dankzij de houtkachels van Nordic Fire kunt u optimaal genieten van een prachtig vuur. Voor de houtkachel van uw dromen zijn een mooi vlammenspel en een goede verbranding onmisbaar. Binnen het Nordic Fire assortiment vindt u verschillende modellen in verschillende maatvoeringen. Zo is er een geschikte houtkachel te vinden voor elke situatie en elk type interieur. Modern of nostalgisch, groot of klein: u vindt het bij Nordic Fire.

Onderscheidende techniek

De nieuwste generatie houtkachels van Nordic Fire onderscheiden zich op het gebied van techniek. Het rendement van de kachels is hoger door een betere verbranding en ruimtes zijn optimaal te verwarmen. Een goede verbranding heeft naast meer rendement als voordeel dat vuur vol en mooi is én dat kachelruitjes niet zwart worden. Zo bespaart u brandhout en kan u optimaal blijven genieten van het vuur.

Externe luchttoevoer

Standaard beschikken Nordic Fire kachels over een externe luchttoevoer. Indien gewenst kan de benodigde verbrandingslucht uit een andere ruimte of van buiten worden gehaald. Vaak is dit noodzakelijk omdat woningen steeds beter geïsoleerd worden. Kachelspeciaalzaak Wichink Kruit kan u vertellen of een externe beluchting noodzakelijk is. Dit kan vaak eenvoudig geregeld worden doordat de aansluiting standaard aanwezig is.

Alle voordelen van een Nordic Fire houtkachel

  • Dankzij extra naverbranding een zeer schone verbranding en hoog rendement
  • Door de schone verbranding altijd een schone ruit
  • Zeer zuinig met hout
  • Toonaangevend op het gebied van houtkachels en jarenlange ervaring
  • Uitgebreid en mooi assortiment
  • Vakbekwame installateurs door heel Nederland
  • 5 jaar garantie

Lange levensduur: altijd 5 jaar garantie

Nordic Fire staat voor de kwaliteit van hun houtkachels. Standaard geven ze daarom 5 jaar garantie op alle modellen. De kachels zijn van dik staal gemaakt in combinatie met gietijzer en een binnenbekleding van vermiculiet. Dit materiaal is een hittebestendige kleisoort die de warmte van het vuur perfect weerkaatst. Het voordeel hiervan is dat het binnenwerk van staal of gietijzer ontlast wordt en de warmte beter in de te verwarmen ruimte wordt gebracht. De levensduur van de houtkachels wordt verlengt dankzij een zorgvuldig toegepaste combinatie van hoogwaardige materialen.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Nordic Fire: nordicfire.nl

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.