Nordpeis

Als u wilt genieten van zeer efficiënte verwarming, de echte kwaliteit van Scandinavisch design, dan kiest u Nordpeis.

Meer informatie over Nordpeis

De traditie van houtgestookte haarden gaat enkele eeuwen terug, als gevolg van de strenge en koude winters in Noorwegen. Tegenwoordig is deze traditie een van de hoekstenen in de Nordpeis cultuur.

Nordpeis werd in 1984 opgericht door meester-metselaar Morten Henriksen. Hij was een specialist in het ontwerpen van open haarden en wilde zijn ontwerpen aanbieden aan een groter klantenbestand tegen betaalbare prijzen terwijl de kwaliteit hoog bleef. De originele open haarden werden ontworpen om te passen bij inzetstukken die al beschikbaar waren op de markt en verkocht als complete pakketten via professionele dealers.

Samenwerking bij productontwikkeling

Vanaf het begin werkte Nordpeis nauw samen met SINTEF NBL (Norwegian Fire Research Laboratory) en de Norwegian Research Council om schone brandende wisselplaten te ontwikkelen die voortdurend voldeden aan de nieuwe, strenge Noorse vereisten. Vereisten die strenger waren dan overal in Europa. Een belangrijk criterium was het ontwikkelen van commercieel goede producten met een goede verbranding in lichtere en modernere ontwerpen. Nordpeis werkt tegenwoordig voortdurend samen met toonaangevende testlaboratoria in Europa om ervoor te zorgen dat ze voorop lopen in de ontwikkeling van houtverbranding.

Het concept

Nordpeis heeft jaren lang haar schone open haarden en kachels buiten Noorwegen verkocht. De producten worden zelfs in meer dan 20 Europese landen verkocht. Van het noorden tot het zuiden, van het Verenigd Koninkrijk tot Rusland. Het Nordpeis assortiment is in de loop van de tijd gegroeid met open haarden en kachels in verschillende maten en materialen. Nordpeis is voortdurend bezig met het ontwikkelen van het assortiment om ervoor te zorgen dat ze klaar zijn voor de klant van morgen.

Als u wilt genieten van zeer efficiënte verwarming en de echte kwaliteit van Scandinavisch design, dan kiest u Nordpeis.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Nordpeis: nordpeiskachels.nl

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.