Norsk Kleber

Echte massieve speksteenkachels.

Meer informatie over Norsk Kleber

Jarenlange ervaring

Al jaren lang heeft Norsk Kleber ervaring in het ontwikkelen en produceren van open haarden en massieve speksteenkachels. Het doel van Norsk Kleber is om eeuwenoude en welbeproefde tradities met het gebruik van speksteen levend te houden en die te combineren met modern Scandinavisch design. Ze ontwikkelen en produceren een uitgebreid assortiment van modellen, zodat er voor elke stijl of smaak een product aan te bieden is.

Wat is massief speksteen?

De speksteenkachels van Norsk Kleber worden zonder branderkamers uit ijzer of staal geproduceerd. De speksteen vangt op deze wijze de warmte van het hout dat verbrand wordt op de meest effectieve wijze op. Het gevolg hiervan is dat de restwarmte door de stenen wordt uitgestraald, lang nadat het vuur gedoofd is. Dit is door middel van convectiestraling, wat vergelijkbaar is met de warmte die u ervaart van de ochtend- of avondzon.

Langdurige warmte

Vanwege de bescheiden grootte geven de kachels van Norsk Kleber snel warmte af gedurende een lange tijd. De zogenaamde speksteenkachels met branderkamers uit staal of ijzer zullen deze eigenschappen nooit kunnen bereiken. De opslag van warmte is in zulke kachels slechts een fractie van de Norsk Kleber kachels, onafhankelijk van het aantal kilo’s speksteen.

Economisch in gebruik

Nog een voordeel van de massieve speksteen-kachels van Norsk Kleber is dat ze zeer economisch in het gebruik van hout zijn. In plaats van dat de warmte door de schoorsteen verdwijnt circuleert deze in de ruimte. Reeds een half uur na het aansteken van het hout wordt er door de stenen warmte uitgestraald, naast de warmte die door de straling van de vlammen door het glas verkregen werd. U krijgt snel warmte, maar niet meer dan u hoeft.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Norsk Kleber: www.norskkleber.no/dutch

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.