RIKA

Rika kachels staan voor kwaliteit gemaakt in Oostenrijk.

Meer informatie over RIKA

Een kachel is meer dan ‘zomaar’ een verwarmingsbron.

Een kachel brengt vrienden en familie samen, beïnvloedt de sfeer in onze leefruimte en helpt ons om het alledaagse leven achter ons te laten. De gezelligheid van het vuur maakt van uw huis een thuis – en dat is precies de slogan van RIKA.

RIKA boeit haar klanten met vertrouwen, vakmanschap en passie voor details. De modernste en milieuvriendelijkste productietechnologie wordt gecombineerd met een individueel design. Emotioneel en functioneel, uniek en overtuigend.

RIKA denkt graag nog een stap verder en integreert nieuwe ideeën. Waarom zou het niet mogelijk zijn om met één druk op de knop de kachel te ontsteken, de kachel eenvoudig te besturen met uw stem, hout en pellets te combineren, de kachel ook als oven gebruiken of meerdere ruimtes tegelijk te verwarmen? De kachels van RIKA combineren de gepassioneerde, verlangde en oeroude eigenschappen van vuur, geïnterpreteerd in een eigentijds licht en aangepast aan de moderne levensstijl.

RIKA is trots op haar geschiedenis, producten en openheid voor nieuwe dingen.

„We bouwen niet alleen maar kachels 
– wij bieden levenskwaliteit!“ 

Karl Riener, eigenaar van RIKA

De onderneming

RIKA Innovative Ofentechnik GmbH is marktleider bij pelletkachels in het Duitstalige gebied en telt tot de toonaangevende aanbieders van kwalitatief hoogwaardige open haarden.

RIKA is opgericht in 1951, in Micheldorf in Opper-Oostenrijk. Karl Riener leidt als tweede generatie het familiebedrijf. Het bedrijf heeft een breed productieaanbod en een voortdurende verdere ontwikkeling van kachels qua vorm en functie, dankzij de belofte om continue nieuwe maatstaven te zetten op het gebied van innovatie, kwaliteit en design. RIKA is een pionier in de branche door de jarenlange ervaring bij het maken van kachels en productinnovaties zoals de eerste pelletkachel in Europa. RIKA verplicht zich op het gebied van duurzaamheid tot het vrijwillig aanhouden van alle eisen en tot certificatie volgens de strengste internationale richtlijnen van het keurmerk ‘Green Innovation.’ Het maakt deel uit van de bedrijfsfilosofie om niet stil te blijven zitten. RIKA werkt permanent aan het ontwikkelen van haar kachels, om te kunnen voldoen aan de hoogste eisen.

Intussen biedt RIKA werk aan meer dan 300 medewerkers. In de beide productievestigingen Micheldorf en Adlwang maken de medewerkers, ondersteund door een geavanceerd machinepark, hoogwaardige pellet- en houtkachels. De eindmontage en de uiteindelijke kwaliteitscontrole gebeuren echter nog steeds manueel.

RIKA beschikt over een internationaal netwerk en ze zijn beloond met de wereldwijd belangrijkste milieuprijs – de Energy Globe Award.

Industry 4.0

„Wij willen de efficiëntste en modernste verwarmingsapparatenproducent van de wereld blijven en onze voorsprong op de concurrentie verder vergroten.“

Begin 2018 is RIKA met deze visie een digitaliseringsproject gestart in de fabriek in Adlwang, Oostenrijk. RIKA moet klaar zijn voor de uitdagingen in de toekomst door investeringen in de modernste Industry 4.0-technologieën. Hierbij spelen automatisering en slimme digitalisering een centrale rol. Automatisering wordt gerealiseerd door het inzetten van slimme transportsystemen zonder bestuurder. Deze transportsystemen voeren de transporten binnen de productie volledig zelfstandig door. Voor digitalisering implementeerde RIKA een innovatief arbeidersassistentiesysteem. Door middel van werkinstructies in een video op een tablet worden productiemedewerkers proactief ondersteunt bij het monteren van de kachels. Alle productiegegevens van de kachels worden daarnaast in real time opgenomen, wat volledige datakwaliteit garandeert en verscheidene big data-analyses mogelijk maakt. Het hele project werd door de beroepshogeschool van Steyr (Opper-Oostenrijk) wetenschappelijk begeleid en heeft inmiddels veel weerklank gevonden bij de partners van RIKA.

Uw smaak is belangrijk

Indruk maken in techniek en design, dat doen de kachels van RIKA. Samen met het gerenommeerde designbureau KISKA ontwikkelt RIKA al ruim 10 jaar uitstekende schoorsteen- en pelletkachelmodellen.

Een RIKA kachel is meer dan alleen een verwarmer. Iedere woonsfeer wordt levendig dankzij een uniek verwarmingsmeubel. RIKA biedt een ruime keuze aan stijlen aan: van modern-progressief tot traditioneel-klassiek. Bij de samenwerking tussen RIKA en KISKA werden buitengewone paden betreden om met de meest moderne techniek innovatieve concepten te kunnen verwezenlijken. Het unieke merk RIKA en voortreffelijke oplossingen voor de kachels van RIKA zijn voortgekomen uit de gedeelde passie.

Duurzaamheid

Een belangrijk aspect van de bedrijfsfilosofie van RIKA is het behoud van de natuur. Ze zijn constant bezig met het ontwikkelen van hun technologieën in de richting van minder emissie en minder brandstofverbruik. Op die manier kan RIKA haar klanten duurzame producten aanbieden en kunnen ze tegemoetkomen aan de uitdagingen van deze tijd.

RIKA heeft, als marktleider op het gebied van innovatie en kwaliteit, vanzelfsprekend een andere kijk op milieu, efficiëntie en duurzaamheid.

Zo draagt RIKA bij tot duurzaamheid:

  • RIKA hanteert de internationale normen, bijvoorbeeld voor emissie, niet als maatgevend maar als ondergrens. Hun ambitie is het bereiken van het hoogst haalbare.
  • Alle hout- en pelletkachels van RIKA kunnen in de toekomst zonder beperkingen worden gebruikt. Ze presteren namelijk nu al duidelijk beter dan de door de wethouder voorgeschreven waarden voor fijnstof en CO-gehalte.
  • De kachels verwarmen zuinig en effectief dankzij de modulerende luchttoevoer Rikatronic ³, de innovatieve pelletkachel-technologie, het gepatenteerde luchtgeleidingssysteem (RLS) en bieden een maximaal rendement.

Zo draagt u bij tot duurzaamheid met een kachel van RIKA:

  • Biomassa groeit weer aan, is met een overzienbare groeitijd planbaar en is afkomstig uit de regio.
  • Bij de verbranding wordt er niet meer kooldioxide (CO2) afgegeven aan het milieu dan de boom heeft opgenomen tijdens de groei uit de atmosfeer. Dit maakt biomassa een regeneratieve klimaat neutrale energiebron.
  • Het gebruik van hout voor energiedoeleinden is zowel ecologisch als economisch verantwoord, door de verbranding van resthout dat bij het onderhoud van bossen beschikbaar komt.
  • Het verwarmen met hout vermindert de emissie van fossiele brandstoffen en dus ook het broeikaseffect. Dit speelt een doorslaggevende rol bij de opwarming van de aarde.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van RIKA: www.rika.be

Focus-Creation augmented reality app

Met deze innovatieve app is het mogelijk om direct te zien hoe een Focus haard in uw woonruimte lijkt. Door middel van augmented reality technologie is het mogelijk om met de Focus Creation app elk model in het assortiment in realtime visualiseren zonder het huis te hoeven verlaten. De haard kan met de app in elke positie en vanuit elke hoek bekeken worden.

Voor het gebruik van de app is een target pagina vereist. Deze kunt u hier onder downloaden of vinden op de laatste pagina van de Focus catalogus. De target pagina wordt geplaatst op de plek waar u overweegt de haard te installeren. U selecteert een model naar keuze en dit model verschijnt in 3D. Voor een optimale weergave kunt u vervolgens de kanaalhoogte en positionering aanpassen.

Zo simpel is het om een Focus haard in uw woning te zien. Het kiezen van de juiste haard is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de geavanceerde technologie van de Focus Creation app.

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.