Stovax

De Stovax Groep is in Groot Brittannië het grootste bedrijf dat kachels en haarden produceert met een breed aanbod aan modellen.
Ze hebben zowel eigentijdse als traditionele modellen en kunnen zo aan alle wensen voldoen.

Meer informatie over Stovax

Stovax & Gazco produceren hout, gas-en elektrische kachels, haarden en schouwen. De Stovax Groep is in Groot Brittannië het grootste bedrijf dat kachels en haarden produceert met een breed aanbod aan modellen. Ze hebben zowel eigentijdse als traditionele modellen en kunnen zo aan alle wensen voldoen.

In 1981 is in het Engelse Exeter Stovax Ltd opgericht. Ontwerpen, produceren en leveren van kachels en haarden die branden op hout, multifuel, gas en elektriciteit is het doel van Stovax.

Zusterbedrijf Gazco Ltd is opgericht in 1988 en is specifiek voor gas. Stovax en Gazco hebben een nauwe samenwerking en samen produceren ze kachelseries voor de verschillende brandstoffen. Een aantal kachelseries hebben een model in de drie brandstofgroepen.

Yeoman, een bekend merk in Devon voor de productie van houtkachels in de specifieke traditionele Engelse stijl, werd in 2006 overgenomen door de Stovax Groep. Dit merk is nog steeds actief binnen de Stovax Groep voor hout, gas, multifuel en elektrische kachels.

Sinds 2016 is Stovax onderdeel van de Zweedse NIBE Stoves groep. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en leveren van verwarmingstoestellen voor particulieren. De toekomstvisie van Stovax is in overeenstemming met de Europese Ecodesign 2022 richtlijnen om kachels en haarden zo efficiënt mogelijk te maken. De emissie uitstoot wordt door het optimaliseren van het energieverbruik tegelijkertijd geminimaliseerd. Omdat alle deeltjes goed worden verbrand gaat hout langer mee. Ook is de luchtvervuiling aanzienlijk minder dan bij open haarden of oudere kachels en geeft het een prachtig vlammenspel. Stovax heeft een ruim assortiment van onderhoudsproducten, vervangende onderdelen en accessoires om de prestaties van haarden en kachels optimaal te houden.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Stovax: www.stovax.nl

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.