Stûv

Stûv ontwerpt en produceert design kachels en haarden op hout en pellets.

Meer informatie over Stuv

Stûv ontwerpt en produceert kachels en haarden op hout en pellets. Deze kachels, haarden, inbouwhaarden en schoorstenen worden met de grootste zorg ontworpen met het oog op een tevredenheid wat energieprestatie, gebruiksplezier en duurzaamheid betreft. De producten van Stûv worden geproduceerd in de productie-eenheden in België en worden onderworpen aan systematische kwaliteitscontroles. Een product van Stûv staat voor een duurzaam kwaliteitsproduct.

Lokale industrie

De hoofdvestiging van Stûv is gelegen in Bois-de-Villers in België. Daar bevind de administratie zich met een fabriek van 5.000 m² waar de productie plaatsvindt. Om de milieuafdruk te beperken zijn de gebouwen uitgerust met zonnepanelen die een groot deel van de elektriciteit produceren.

Stûv vermijdt elke vorm van verspilling door de toepassing van lean manufacturing, waardoor er continue verbetering mogelijk is. Hiervoor baseert Stûv zich onder andere op het Quick Response Management.

De vestiging gelegen in Floreffe, België, omvat Onderzoek & Ontwikkeling. Dit bestaat uit een designbureau, productieatelier en een intern laboratorium. Ook heeft Stûv nog een vestiging in Thuin, België, waar bepaalde onderdelen in staalplaat worden gemaakt en een fabriek in Bromont, Quebec. Hier worden de haarden geproduceerd die bestemd zijn voor de Noord-Amerikaanse markt.

Design en innovatie

Stûv gebruikt de benaderingen van Design Thinking en past dit toe op alle activiteiten, zoals ontwerp en verbetering. Het design van Stûv is een technische, esthetische en functionele oplossing die toegepast wordt op het object. Zo wordt dit volledig en duurzaam en komt het de wensen en de verwachtingen van de klant tegemoet. De garantie voor de duurzaamheid wordt de eenvoud van het resultaat. Stûv beschikt over een intern designteam dat nauw betrokken is bij alle projecten.

Stûv werkt op het vlak van onderzoek en ontwikkeling samen met onderzoekscentra en universiteiten voor verschillende nationale maar ook internationale projecten. De resultaten van deze onderzoeken hebben tot het afgeven van heel wat octrooien geleid.

Duurzame ontwikkeling

Hoe kan Stûv tegemoetkomen aan de huidige verwarmingsbehoeften zonder de capaciteit voor de toekomstige generaties in de problemen te brengen? Dit is een van de grootste prioriteiten van Stûv, om hier oplossingen voor te vinden en deze doeltreffend te maken. Stûv ziet de veralgemening van de verwarming met hernieuwbare energie als een optimale en duurzame oplossing. Ze dromen van een wereld die vrij is van fossiele brandstoffen, waar verwarming en plezier gecombineerd worden dankzij vuur en de milieuafdruk beperkt worden.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Stûv: www.stuv.com/nl-nl

Uniek 3-in-1 systeem

De Stûv 30-serie heeft een unieke eigenschap: het 3-in-1 deuren systeem. Wissel zeer eenvoudig tussen een openhaard, glazen deur of volle deur. Draai de cilinder van de haard tot de gewenste deur zich voor de kachel bevindt.

Glazen deur

De glazen deur biedt een goed zicht op de vlammen en garandeert zuinigheid, veiligheid en milieuvriendelijkheid dankzij een uitstekend rendement.

Volle deur

De volle deur is gevestigd met een isolerend materiaal dat de straling belet. Het glas is beschermd en wordt niet vuil. De verbrandingskamer wordt gemaskerd wanneer de haard niet brand.

Openhaard deur

De openhaard deur is ideaal om hout bij te laden. Daarnaast biedt de openhaard deur de mogelijkheid van de stralingswarmte te genieten, het luisteren naar het geknetter van de vlammen of om lekker te barbecueën met behulp van het Stûv barbecue rooster.

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.