Wanders

Wanders kachels, een oer-Hollands kwaliteit product!

Meer informatie over Wanders

Een oer-Hollands kwaliteitsproduct

Henk Wanders richtte eind jaren zestig van de vorige eeuw Wanders fires & stoves op. Bovenal specialist op het gebied van procesoptimalisatie en innovatie in de industrie. Niet alleen staat het merk Wanders voor vooruitstrevende ontwikkeling op het gebied van kachels en haarden, maar ook voor het ontwerp en de bouw van Mobiele Chalets, het bouwen van magazijnstellingen (Staalbouw Velp) en de productie van Touw (Touwfabriek Helmes Wellink in Doetinchem).

Geschiedenis

Decennia geleden kocht Henk Wanders een oude boerderij in het Gelderse plaatsje Netterden. Hij kreeg vergunningen om op en rondom de boerderij te starten met metaalbewerking. In de eerste periode leverde Henk met name aan andere metaalbedrijven. Er werd met vooruitstrevende techniek gewerkt waardoor zijn producten gewild waren. Wanders was de eerste in zijn regio waarbij gewerkt werd met lasergestuurde machines. Bij de fabriek zat de groei er flink in dankzij overnames en vooruitstrevende ontwikkeling. Al gauw was Metaalfabriek Wanders uitgegroeid tot een gevestigde naam binnen de kachelbranche. Er werd bijgebouwd en er ontstond een complete productiefaciliteit die vandaag de dag werk biedt aan tientallen medewerkers.

Metaalfabriek Wanders is de producent van het merk Wanders fires & stoves. Ze leveren inmiddels in een groot aantal Europese landen aan dealers. Het eigenzinnige uiterlijk van de producten maakt de haarden en kachels van Wanders uniek. Er worden continue modellen ontwikkeld voor de Nederlandse markt, maar ook voor andere Europese landen, die niet altijd conventioneel zijn maar die hierdoor des te meer de behoeften van consumenten aanspreken die wel eens iets anders willen. Wanders verdiept zich steeds meer in de belevingswereld van de consument om de ontwikkeling geheel af te stemmen op de behoeften en wensen van de markt. Er wordt samengewerkt met creatieve designers om bijzondere en specifieke ontwerpen te maken. De productie van Wanders gebeurd geheel in eigen huis, op Nederlandse bodem.

De fabriek

Wanders fires & stoves produceert haar producten geheel zelfstandig. Er werken dagelijks 40 mensen met zorg aan de productie van kachels en haarden in de compleet uitgeruste fabriek.

De oorsprong van de door Wanders gemaakte haarden en kachels bevindt zich op hun eigen tekentafel. Er wordt geluisterd naar de wensen van klanten en er wordt voortdurend naar de toekomst gekeken. Hierdoor is Wanders in staat om elk jaar nieuwe en bijzondere kachelproducten te ontwikkelen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Henk Wanders is nog steeds zijdelings actief binnen de Wanders Groep. Hij heeft steeds een aanzienlijk deel van zijn energie in de maatschappelijke en bedrijfseconomische ontwikkeling van de regio Achterhoek gestoken. Zo was hij bijvoorbeeld betrokken bij het ontstaan Bedrijfstakschool Anton Tijdink. Hier worden leerlingen opgeleid voor een succesvolle baan in de techniek, volgens een vernieuwende combinatie van leren en werken. Dit initiatief werd financieel gesteund en breed gedragen door aangesloten bedrijven. Deze bedrijven hebben er baat bij dat personeel met de juiste kwaliteiten kan instromen. Het leren van een vak in de techniek wordt optimaal aantrekkelijk gemaakt voor leerlingen. Een van de motto’s van Henk Wanders is ‘‘een leven lang leren.’’

Henk Wanders was tevens ook betrokken bij de opzetting van Innovatiecentrum ICER. In 2014 werd hij hier ook door Z.K.H. Willem Alexander geridderd.

Mensen van Wanders

Een belangrijke waarde van Wanders is het bieden van waardevolle werkgelegenheid binnen het eigen bedrijf. Er mag gerekend worden op een flinke portie loyaliteit voor mensen die goed werk verrichten voor de bedrijven binnen de Wanders Groep. De directie binnen de Groep heeft een stellige overtuiging dat een dergelijke benadering van het eigen personeel absoluut ten goede komt aan een product dat iedere dag weer beter wordt. Hier profiteert u als klant uiteraard van.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Wanders: wanders.com

Danta: De eerste multifunctionele en –inzetbare gashaard

De nieuwe gashaardenlijn van Wanders, genaamd Danta, is voor praktisch ieder interieur geschikt en kent vele mogelijkheden. Er zijn vier breedtematen verkrijgbaar (50, 80, 110 en 140 cm breed) en de Danta is in te bouwen als roomdivider, driezijdige haard, hoekhaard of als haard die voorbij een wand steekt en daardoor in twee aangrenzende ruimtes zichtbaar is.

Er is nog meer dat de Danta zo bijzonder maakt. U heeft de keuze uit vier verschillende branderdecoraties: witte kiezels, witte splitstenen, grafiet of een keramische houtset. Danta is voorzien van een dubbele brander. Hierdoor kan er veel warmte gecreëerd worden als de haard als warmtebron dient, maar ook is er de keuze voor alleen een sfeervol vlammenspel. Dit is erg aansprekend voor de energiebewuste consument, wat tegenwoordig iedereen is. Voor de achterwand is er de keuze tussen zwart glas of staal en bovendien is Danta leverbaar op propaangas en aardgas.

Er zijn enorm veel mogelijkheden en er wordt steeds vaker de keuze gemaakt voor het gemak van een multifunctionele gashaard. Met een Danta gashaard haalt u een topper in huis!

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.