Xaralyn

Xaralyn is dé specialist op het gebied van haarden zonder rookkanaal en is bekend van onder andere de bio-ethanol haarden.

Meer informatie over Xaralyn

Xaralyn is dé specialist op het gebied van haarden zonder rookkanaal. Ook is Xaralyn bekend van onder andere de bio-ethanol haarden. U heeft geen omkijken naar bio-ethanol haarden. Deze haarden zijn namelijk schoon en veilig en branden op een biologische brandstof genaamd bio-ethanol. Vanuit de keramische steen verdampt deze brandstof. Er is geen rookkanaal nodig doordat de vrijgekomen gassen volkomen veilig en schoon verbranden. Dit is een uniek en gepatenteerd systeem van Xaralyn. De bio-ethanol open haarden van Xaralyn zijn gekeurd en getest op onder andere de uitstoot van schadelijke stoffen, het risico van omkiepen en de warmte afgifte.

Wilfred Kos richtte in 1996 het bedrijf op en was een van de eerste pioniers in Europa van bio-ethanol haarden. Hij ontwikkelde een compleet assortiment wandhaarden en schouwen die op echt vuur branden, zonder dat er een schoorsteen nodig is.

Om de techniek te verbeteren en vooral veiliger te maken werd Clean Fire System opgericht door Wilfred Kos. Vanaf dat moment houdt Clean Fire System zich bezig met de ontwikkeling van duurzame en veilige brandsystemen voor haarden zonder een rookkanaal. In 2005 kreeg Clean Fire System wereldwijd patent op de keramische brander, een bio-ethanol brander met een keramische steen. Deze keramische brander is een revolutie in veiligheid. Ook is hij zelfs zuiniger in gebruik vergeleken met de op dat moment bestaande systemen. Dit CO2 neutrale, veilige systeem kan overal binnenshuis gebruikt worden zonder rookkanaal en maakt gebruik van een niet-fossiele brandstof. Hiermee biedt Clean Fire System een schoon alternatief voor gashaarden en houtkachels.

Er komt in 2017 als gevolg van internationale klimaat akkoorden volop aandacht voor de uitstoot van fijnstof en CO2. Een logisch gevolg kan dan niet ontbreken. Xaralyn wordt opgericht met de reeds opgestarte productiefaciliteiten in Azië en Europa. Ze bieden een assortiment van veilige en zuinige bio-ethanol haarden, energiezuinige LED haarden en meubelen waarin haarden toegepast kunnen worden. De producten van Xaralyn worden vanuit de hoofdvestiging in Nederland over de hele wereld verkocht.

Meer informatie over het merk en de producten kunt u vinden op de website van Focus-Creation: www.focus-fireplaces.com

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.