Nieuw in de showroom: Barbas Evolux 

De Evolux is een architectonisch vormgegeven liftdeurhaard met een hoogwaardige en luxe uitstraling. Deze nieuwe houthaard van Barbas is ontwikkeld naar de hoge standaarden van nu. Het interieur kenmerkt zich door een industriële look van gietijzeren panelen met ribbels in een herhalend patroon.

De Evolux is verkrijgbaar in drie afmetingen:

  • Evolux 65-45
  • Evolux 70-55
  • Evolux 100-45

Design

Een minimalistisch uiterlijk wordt gecombineerd met een strak uitgesneden dubbel kader van 8mm. De bedieningselementen van zowel de ruit als het optionele Fire Screen bevinden zich in de ruimte tussen de kaders. Het kader kantelt apart van de ruit naar voren, waarna de ruit met een handmatig te bedienen hendel geopend kan worden voor eenvoudige reiniging van het glas. Er zijn twee unieke kadervarianten ontworpen voor de Evolux: een 3-zijdig en een 4-zijdig kader van staal. Het 3-zijdige kader biedt de mogelijkheid om de Evolux te personaliseren met een naar eigen voorkeur samengesteld stenen element. Het 4-zijdige kader maakt een strakke inbouw mogelijk.

Fire Screen

Optioneel is er de mogelijkheid de Evolux uit te rusten met het Fire Screen, een elegant mesh vuurscherm. Dit scherm bestaat uit een gaaspatroon met een lichtdoorlaatbaarheid van 30% en kan onafhankelijk van het glas voor het vuur worden geschoven. Hiermee wordt de stralingswarmte aanzienlijk verlaagd en krijgt de haard een sfeervol en mysterieus vuurbeeld.

Opti-Air

De Barbas Opti-Air is een slimme assistent die, afhankelijk van de warmtebehoefte, exact aangeeft wanneer er hout moet worden toegevoegd. Dit systeem biedt de keuze uit drie verschillende verbrandingsniveaus of de keuze voor een regeling gebaseerd op de kamertemperatuur. Bij de regeling gebaseerd op kamertemperatuur zal de Opti-Air, afhankelijk van de ingestelde kamertemperatuur, automatisch schakelen tussen de drie verbrandingsniveaus. Door middel van diverse metingen van de temperatuur in de verbrandingskamer wordt de hoeveelheid verbrandingslucht continue geregeld. Dit helpt om te alle tijden een schone efficiënte verbranding te bereiken. De Opti-Air app is beschikbaar voor iOS en Android.

De Evolux is uiteraard ook met handmatige luchtregeling verkrijgbaar, waarbij de primaire en secundaire beluchting op elkaar zijn afgestemd. De bediening zal zich in dat geval aan de voorzijde van de haard bevinden.

De Barbas Evolux is nu te bewonderen in de showroom!