Schouwen

Sla een boek open met hierin foto’s van een herenhuis, landhuis of statige villa en er staan foto van een natuurstenen schouw afgebeeld. Kachelspeciaalzaak Wichink Kruit is gespecialiseerd om deze schouwen te restaureren of een nieuwe te plaatsen. Dit kan een originele gedemonteerde schouw zijn of een naar wens gemaakt in kalksteen, hardsteen of marmer.

Schouw4

Een haard is vaak de eyecatcher in de kamer, het centrale punt. Om het plaatje nog completer te maken kan er een schouw om de haard geplaatst worden. Zo krijgt de haard een bijzondere uitstraling.

Er zijn voorzet-, half omlopende en geheel omlopende schouwen. Een voorzetschouw wordt voor de mantel gezet, terwijl een omlopende schouw om de mantel heen wordt gebouwd.

Schouwen komen in verschillende maten, vormen, kleuren en materialen. Zo worden ze bijvoorbeeld vervaardigd uit marmer, hout, kalksteen of hardsteen.

Wij hebben in de showroom een divers assortiment aan schouwen opgesteld staan zodat u de verschillende materialen en kleuren kunt bekijken. Schouwen laten wij voor u op maat maken in de gewenste uitvoering, kleur en maatvoering.

Maatwerk; ook daar zijn wij sterk in!

Naast onze uitgebreide website met onder andere pelletkachels, gaskachels, houtkachels, CV gestookte kachels, design en speksteenhaarden en gebruikte kachels, kunt u bij Wichink Kruit ook terecht voor maatwerk. Ons motto hierbij is “vraag niet wat wij maken, wij maken wat u vraagt!”. Wij hebben een uitgebreide metaalwerkplaats en kunnen hierdoor alle soorten maatwerk leveren wat benodigd is. Uiteraard kunnen wij het eindresultaat uiteindelijk ook in de gewenste kleur spuiten. Liever geen metaal? Geen probleem! Wij hebben naast onze metaalwerkplaats ook een aparte hout werkplaats. Informeer eens naar de mogelijkheden voor uw wensen. Wij kunnen u aan uw droom houtkachel helpen.

Meer informatie

Een greep uit ons assortiment

  • Dutch Design in zijn puurste vorm. BOX is stoer en doordacht. De houtkachel is met een opslagmodule of op een plateau te plaatsen en verkrijgbaar in vele maten. Een perfecte verbranding en een hoog rendement … lees verder

  • Ovengedroogd openhaard hout, gestapeld in kisten, direct en perfect stoken. Geen ongedierte, schone verbranding en hoog rendement. U kunt dit zelf bestellen via onze leverancier www.masterfire.nl, gebruik de … lees verder

  • Kenmerkend voor de Unilux-6 67 inzet houthaarden is de geringe inbouwdiepte van slechts 35 cm. Hierdoor is de Unilux-6 extra breed toepasbaar en biedt de haard sfeer en warmte, óók in ‘ondiepe’ situa … lees verder

Kom-eens-bij-ons-langs-20

Kom eens bij ons langs in Zutphen

Hoewel wij ons uiterste best doen om op onze website een zo realistisch mogelijk beeld te geven van onze haarden, is uw eigen oog het eerlijkst. Wij verwelkomen u daarom graag in onze showroom in Zutphen. Wilt u graag weten hoeveel uw gewenste haard van uw portemonnee vraagt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! Dit doet u door hieronder op de button ‘offerte aanvragen’ te klikken.

Offerte aanvragen