Hoeveel bespaart u per jaar met een houtkachel?

Wilt u weten hoeveel geld u bespaart per jaar met een houtkachel? Om deze vraag te kunnen beantwoorden zullen we als eerste moeten kijken naar verschillende factoren. Het bedrag dat u per jaar kunt besparen hangt namelijk af van de grootte van uw huis, hoe vaak u de kachel gebruikt en de hoeveelheid hout die u verbruikt. Wat we in ieder geval wel weten is dat in het algemeen een houtkachel aanzienlijke besparingen kan opleveren in vergelijking met een elektrische kachel of gasverwarming. Voor specifieke vragen over kosten kunt u gerust contact opnemen met Kachelspeciaalzaak Wichink.

Totale kosten houtkachel

Naast de kosten van het gebruik van een houtkachel, zult u de aanschaf, houtopslag, eventuele vergunningen en onderhoudskosten niet moeten vergeten. Alleen op deze manier kunt u een goed beeld krijgen van de totale kosten van een houtkachel. Het is verstandig om deze kosten en besparingen goed tegen elkaar af te wegen voordat u een houtkachel aanschaft. Voor ieder geld namelijk een persoonlijke situatie.

Wat is goedkoper, hout of gas stoken?

Is verwarmen met hout goedkoper dan gas? Veel mensen vragen zich dit af bij de keuze van hun verwarming. Over het algemeen is hout stoken goedkoper dan gas. U kunt kijken naar de prijs van gedroogd hout per kuub tegenover de hoeveelheid aardgas m3 en de gasprijs per m3 daarbij.

Tegenwoordig stijgen de prijzen van aardgas en wordt de vraag naar hout steeds groter. Daarmee stijgen ook de prijzen van hout, maar blijft dit nog steeds de goedkoopste manier van stoken.

Goedkoopste hout voor uw houtkachel

Om nog beter te letten op de kosten van hout stoken is het slim om het juiste brandhout te kiezen. Als eerste zult u moeten kijken naar hout dat hoort bij uw kachel. Het beste is om hard hout te stoken van eiken, essen of beuken. U kunt met 1 blok hardhout ongeveer 1,5 uur stoken. Een blok haardhout mag maximaal 20% vocht bevatten, maar minder is beter. Verder is goed haardhout CO2 neutraal en dus milieuvriendelijk. Het hout dat het meeste wordt gekocht vanwege de prijs is hout van berken en Elzen. Dit hout brand ook gemakkelijk.

Op zoek naar een houtkachel? Kom naar Kachelspeciaalzaak Wichink Kruit

Bent u op zoek naar een houtkachel voor binnen? Bij Kachelspeciaalzaak Wichink Kruit kunt u een moderne houtkachel aanschaffen. Onze houtkachels hebben een hoog rendement, een lage uitstoot en zijn duurzaam. Komt u langs in onze showroom? Wij zijn gevestigd in verschillende steden in de regio Gelderland, zoals Zutphen, Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen. Onze medewerkers staan u te woord voor al uw vragen met betrekking tot houtkachels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *