Nieuw in de showroom: Contura Connect 556

De Contura 500 Style serie is een van de meest gewaardeerde en populairste kachellijnen in Europa. De kachels zijn compact van formaat en hebben een moderne en elegante vormgeving waardoor ze in elk interieur passen. De door Contura ontwikkelde Contura Connect 556 legt de lat nog hoger en brengt de kachel naar een nieuw digitaal tijdperk.

De Contura Connect 556 is een zeer gebruiksvriendelijke kachel met grensverleggende, innovatieve techniek. De luchttoevoer wordt volledig automatisch geregeld, met een schonere en effectievere verbranding als gevolg. Ook bij het aansteken en bijvullen waardoor het stoken zeer eenvoudig is. Dankzij de bijbehorende app krijg je de volledige controle en overzicht over je verwarming. Een perfecte kachel voor wie zijn energiezuinige, duurzame woning wil optimaliseren.

Altijd up to date

Dankzij de myUplink-app van de Contura Connect 556 heb je de kachel altijd bij de hand, waar je ook bent. De app heeft een zeer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface waarmee je eenvoudig de gewenste temperatuur instelt. De app is verbonden met de cloud waardoor je doorlopend software updates ontvangt. Ook is de app voorzien van een weerdienst. Wanneer de gure dagen weer voor de deur staan en de behoefte aan wat extra gezelligheid groter wordt kan de app een notificatie sturen als het kouder wordt in jouw regio.

Via de app kan je een overzicht vinden over de manier van stoken over langere tijd. Zo krijg je onder andere inzicht over de hoeveelheid warmte-energie die je aan het huis toevoegt. Een optimaal en waardevol hulpmiddel om de warmte zo veel mogelijk te optimaliseren en beheren.

Slimme functies

Eenvoudig aansteken en stoken

De Contura Connect 556 vergroot automatisch de luchttoevoer bij het stoken en bijvullen om trek te creëren en het vuur een boost te geven. Hierdoor wordt het stoken erg eenvoudig en geniet je van mooiere vlammen met een schonere en duurzamere verbranding.

Automatisch warmteregulatie

Door middel van en temperatuurmeter voor de kachel- en de kamertemperatuur en een zuurstofsensor die het zuurstofgehalte bij de verbranding meet kan de Contura Connect 556 de luchttoevoer sturen en regelen. Dit kan zowel automatisch als handmatig gedaan worden.

Notificaties

Via de app is het mogelijk een notificatie te krijgen wanneer het tijd is om hout bij te vullen. Ook kan je eenvoudig informatie krijgen over de benodigde hoeveelheid hout en wanneer het tijd is om de aslade te legen.

Om oververhitting te voorkomen bevat de Contura Connect 556 een automatische oververhittingsfunctie. Wanneer de temperatuur te hoog is zal de kachel automatisch de temperatuur verlagen en een notificatie sturen voor aanpassingen om dit te voorkomen. In de app is meer informatie te vinden hoe je correct stookt en te hoge temperaturen kan voorkomen.

De techniek

Door middel van drie motoraangedreven kleppen regelt de Contura Connect 556 de hoeveelheid zuurstof die bij het vuur komt. Stel de gewenste temperatuur in via de app en de kachel doet de rest automatisch. Zo wordt er extra lucht bijgevoegd tijdens het aansteken en bijvullen, waardoor de kachel met een dichte deur aangestoken kan worden. Deze extra lucht wordt direct van buiten aangevoerd. Hierdoor zijn er geen gevolgen voor de ventilatie van het huis. Dankzij deze automatische en optimale verbranding biedt de Contura Connect 556 een schonere verbranding dan een traditionele kachel en ontziet de kachel het milieu.

De Contura Connect 556 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit en is brandend bij ons in de showroom te bewonderen.