Opdracht voor 127 kanalen project Duin te Almere

Kachelspeciaalzaak Wichink Kruit is in opdracht van Reinbouw uit Dieren de levering en installatie aan het verzorgen voor rookkanalen op het project Boomrijk in Duin te Almere. Deze nieuwbouwwijk met 173 woningen op het project Duin is uniek in zijn soort door de duinachtige en beboste omgeving.

DUIN is een bijzondere ontwikkeling op een fantastische plek. Direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam, wordt een uniek stuk stad gemaakt in een nieuw duinlandschap. Met echte duinen tot wel 10 meter hoog, bossen en stranden. Met een jachthaven en een levendige boulevard met appartementen, winkels, restaurants etc. Volop ruimte dus om te wonen, ondernemen en recreëren.
DUIN is een plan vol contrasten; druk en rustig, beschut en in de wind, natuurlijk en stedelijk. In DUIN zijn veel dingen net wat anders dan normaal. Het is er niet zo aangeharkt, maar een tikje ruig. Dus geen saaie grijze stoeptegels, maar schelpenpaadjes, hoogteverschillen en slingerende woonstraten. Tevens loop je vanuit je woning zo de natuur in. DUIN betekent wonen op een duin, aan het strand en vlakbij Amsterdam.

In totaal gaan wij voor 5 verschillende type woningen 127 rookkanalen plaatsen geschikt voor een pellet- of houtkachel. Deze dubbelwandig geisoleerde kanalen van Jeremias worden geleverd door Schoorsteentechniek uit Brummen. Met een totale lengte van bijna 1,5 kilometer aan kanaalwerk betekend dit ruim 10 meter per kanaal. De kanalen zullen deels in prefab schoorstenen worden gemonteerd welke voor het grootste deel bij Likusto in Rijssen worden gebouwd en deels bij Emergo in Stadskanaal. Nadat deze schoorsteen constructies ter plaatse zijn opgebouwd gaan wij de woning aansluitingen realiseren op de bouwplaats.

Wij zijn net voor de bouwvak van 2019 begonnen met plaatsing van kanalen en zullen het project voor de bouwvak van 2020 afronden. Zie voor informatie www.duin.nl